Συναυλία της Ορχήστρας Νέων Παλαιστίνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



 
 

Μουσική πέρα από σύνορα για τη ζωή, την ελευθερία και την ελπίδα, θα έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει το αθηναϊκό κοινό από την Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) στις 28 Νοεμβρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό.
Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης ...υπό την μπαγκέτα της βραβευμένης Βρετανίδας μαέστρου Σον Έντουαρντς έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ήχους κλασικούς, τζαζ και με σύγχρονες, πρωτοποριακές αραβικές συνθέσεις, αλλά και τραγούδια με παραδοσιακά όργανα της Ανατολής.
«Για εμάς η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία γιατί γίνεται με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό. Θεωρούμε ότι είναι μια εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική εκδήλωση του παλαιστινιακού λαού η παρουσία της Ορχήστρας Νέων Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Πρόκειται για νέους μουσικούς που έρχονται από όλα τα μέρη της Παλαιστίνης, αλλά και παιδιά Παλαιστίνιων της Διασποράς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, η φιλοξενία της οποίας ήταν πάντοτε θερμότατη για το λαό μας», ανέφερε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτή η εκδήλωση διοργανώνεται ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε Παλαιστίνιο που ζει στην Ελλάδα αλλά και για όλο τον παλαιστινιακό λαό το γεγονός ότι θα παρευρεθεί στη συναυλία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας».