Βίντεο ντοκουμέντο - Σκάνδαλο δωροδοκίας για το Μουντιάλ!



Συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο η δημοσιοποίηση του βίντεο – ντοκουμέντο, στο οποίο εμφανίζονται μέλη της FIFA να δωροδοκούνται με χρήματα αλλά και παροχές σε... γυναίκες προκειμένου να εξαγοραστεί η ψήφος τους ενόψει της απόφαση για τις χώρες διεξαγωγής των Μουντιάλ του 2018 και 2022.

Όπως είναι γνωστό, η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα πριν λίγες μέρες, όταν η εφημερίδα Sunday Times υποστήριξε ότι δημοσιογράφοι της εμφανίστηκαν ως ποδοσφαιρικοί παράγοντες και κατάφεραν να ...
προσεγγίσουν τουλάχιστον δύο παράγοντες που είχαν δικαίωμα ψήφου και να εξαγοράσουν την ψήφο τους.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο εμφανίζονται οι δημοσιογράφοι να συνομιλούν σε συμπόσιο αμερικανικών εταιρειών στην Γενεύη με τον πρώην αξιωματούχο Μισέλ Ζεν Ρουφίνεν, ο οποίος δίνει στους ρεπόρτερς τα... φώτα του για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προσεγγίσουν τα διεφθαρμένα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να εξαγοράσουν τις ψήφους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν ως ποδοσφαιρικοί παράγοντες των ΗΠΑ που αναζητούσαν τρόπους, με την στήριξη μάλιστα της κυβέρνησης Ομπάμα, για να φέρουν το Μουντιάλ του 2018 ή του 2022 στην Αμερική.

Το πρώτο μίτινγκ της Γενεύης στέφθηκε από επιτυχία και έτσι ακολούθησε και δεύτερο, στο Κάιρο. Ο Μισέλ Ζεν Ρουφίνεν εμφανίζεται σίγουρος για την προσέγγιση σε πρώτη φάση δύο ατόμων, ο ένας από τους οποίους μάλιστα εμφανίζεται εξαιρετικά φθηνός, αφού δείχνει πρόθυμος να δωροδοκηθεί μόνο με... γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ένα μέλος της FIFA που ήταν πρόθυμο να πουλήσει την ψήφο του είναι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ένωσης Δυτικής Αφρικής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Αμος Ανταμού, ο οποίος φέρεται να ζήτησε 800.000 δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή εκεί ενός εκ των μελλοντικών Παγκοσμίων Κυπέλλων. Βέβαια, ο ίδιος υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά για την κατασκευή γηπέδων με πλαστικό χορτάρι στην Νιγηρία, από την οποία κατάγεται, ωστόσο λίγοι δείχνουν να τον πιστεύουν.

Οι καταγγελίες δεν αφορούν όμως μόνο τον αφρικανό πρόεδρο, αλλά και τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας Ρέιναλντ Τέμαρι, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τους δύο δημοσιογράφους το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών για τη χρηματοδότηση μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

«Η FIFA παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ήδη έχουμε ζητήσει όλες τις πληροφορίες και το σχετικό υλικό που αφορούν στην υπόθεση. Η FIFA θα εξετάσει άμεσα το υλικό και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τη μετάφραση όσων λέγονται σε υποτίτλους στα ελληνικά, όπως μεταδόθηκε από το Mega...