Τον σκότωσε καρχαρίας

Θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία δέχτηκε σέρφερ σε ακτή της κεντρικής Καλιφόρνια των... ΗΠΑ, ενώ μετά τη μάχη με τα σαγόνια του επιθετικού θηλαστικού, το αποκομμένο από το υπόλοιπο σώμα πόδι του νεαρού άνδρα, βρέθηκε μίλια μακριά. Ο νεαρός εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα, από αιμορραγία.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Barbara, αναγνώρισε στο άψυχο σώμα, τον μόλις 19 ετών Lucas Ransom, από το Riverside, ενώ σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι Surf Beach βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Αμερικανικής Αεροπορίας, αλλά τα Σαββατοκύριακα παραμένει ανοικτή στο ευρύ κοινό.
Από το 1920 έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 100 επιθέσεις καρχαριών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Τμήμα Ψαριών και Παιχνιδιού της Καλιφόρνια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός κολυμβητών, δυτών και surfers έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Η τελευταία επίθεση καρχαρία στην παραλία Surf ήταν το 2008, όταν ένας καρχαρίας επιτέθηκε σε σκάφος σέρφερ, χωρίς όμως τελικά ο ίδιος να πάθει τίποτε.
Αντίθετα, ο 50χρονος Randy Fry πέθανε από επίθεση λευκού καρχαρία το 2004, ενώ πραγματοποιούσε καταδύσεις στα ανοικτά των ακτών της Mendocino, βόρεια του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.
Να σημειωθεί ότι οι καρχαρίες αποτελούν προστατευόμενο είδος στην Καλιφόρνια και δεν μπορούν να αλιεύονται. Πολλές επιθέσεις αποδίδονται στους μεγάλους λευκούς καρχαρίες. Οι καρχαρίες ζουν στα παγωμένα νερά της Βόρειας Καλιφόρνιας και σπανιότερα στην κεντρική και νότια Καλιφόρνια, παρόλο που κάνουν εκεί τις επισκέψεις τους, για λόγους αναπαραγωγής.
Οι νέοι καρχαρίες τρώνε συνήθως ψάρια, ενώ οι ενήλικες τρώνε, επίσης, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια. Το Τμήμα Ψαριών και Παιχνιδιού δήλωσε ότι οι καρχαρίες μερικές φορές μπερδεύουν τους ανθρώπους με τις φώκιες και τα θαλάσσια λιοντάρια, ιδίως όταν οι κολυμβητές φορούν στολή σε μια σανίδα του σερφ.
news247.gr