Ηλεκτρονικά πλέον οι μετεγγραφές φοιτητών

   

   
   
   
   
 
 
http://www.epoxi.gr/News08/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82.jpgΣτάλθηκε την Πέμπτη στα Ιδρύματα η εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Να σημειώσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ...
 

θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέσα σε δέκα ημέρες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, και έτσι θα αποφευχθεί η καθυστέρηση.
Σημαντικές αλλαγές δε, δεν σημειώνονται, διατηρούνται οι ευεργετικές διατάξεις για τρίτεκνους ενώ επιτρέπονται οι μετεγγραφές σε περίπτωση αδελφών που φοιτούν σε δύο διαφορετικά ιδρύματα της περιφέρειας εφόσον υπάρχουν αντίστοιχα με τις σπουδές τους τμήματα, σε κάποιο από τα δύο ιδρύματα.
Παράλληλα τίθεται σε δοκιμαστική εφαρμογή από τις 30/09 και έως τις 05/10, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ).
Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους πρωτοετείς και όχι σε φοιτητές από το εξωτερικό, ομογενείς ή παλαιοτέρων ετών.
Στόχος είναι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η όλη διαδικασία να γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.
Σκοπός είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιτυχόντων, όπως τόνισε και η υπουργός Παιδείας, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.