Α.Παπαρήγα: «Ο Γ. Παπανδρέου εκβιάζει ωμά τους ψηφοφόρους»

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου που δίνει στον Περισσό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εν' όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. 

 Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να εμπιστευθούν τις θέσεις του ΚΚΕ και να στηρίξουν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης". "

Σε όσα έχουμε πει μέχρι τώρα δεν έχουμε πέσει έξω, ούτε έχουμε πει υπερβολές" τόνισε.

Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως...
, ουσιαστικά, ο Γ. Παπανδρέου "εκβιάζει ωμά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με την απειλή της χρεοκοπίας και του χάους αλλά και το ηθικό άλλοθι  πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα μέτρα για τους μισθούς και τις συντάξεις".
Σε ερώτηση για το αν βλέπει εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές λέγοντας: "Οποτε και να έλθουν οι εκλογές, καλώς να ρθούν.Το θέμα του πότε θα γίνουν εκλογές μπορεί να αφορά όλους εκείνους που θέλουν να συνεργαστούν με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά όχι εμάς" και πρόσθεσε πως "δεν μπορεί να υπάρχουν εκβιασμοί με την απειλή εκλογών. Η υποχώρηση στον εκβιαστή σημαίνει οτι θα σου ζητήσει λίτρα".
Η Α. Παπαρήγα άσκησε σκληρή κριτική σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες που κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι, τονίζοντας ότι μόνο η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να επιφέρει ρήγματα στο πολιτικό σύστημα: "Θέλουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον. Να είναι εκλογές ήττας για τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο, έμμεσα ή άμεσα".
Αναφερόμενη στον χαρακτήρα και το ουσιαστικό περιεχόμενο των εκλογών, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως για το ΚΚΕ, η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές αφορά τόσο τα τοπικά θέματα, τα σκουπίδια και την καθαριότητα όσο και τα μεγάλα θέματα που αφορούν την οικονομία αλλά και τα εθνικά θέματα, το Αιγαίο και τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ακόμη πως κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ψήφο που θα αφορά μόνο την αυτοδιοίκηση από τη στιγμή που "ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι ο Καλλικράτης είναι ο αγωγός που θα βοηθήσει και την υλοποίηση του Μνημονίου".