Ναρκωτικά και αλκοόλ για να κάνουν σέξ!!!


Οι ευρωπαίοι έφηβοι καταναλώνουν επίτηδες μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. 

Αυτό καταδεικνύει νέα μελέτη που διενεργήθηκε σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Το ένα τρίτο των ανδρών ηλικίας ...
16-35 ετών καθώς και το 23% των ερωτηθέντων γυναικών υποστηρίζουν ότι μεθούν για να αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν σεξ. Μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό οι νέοι να μη χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης.

Η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε νεαρή ηλικία συνδέεται
άμεσα με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής πριν την ηλικία των 16 ετών και μάλιστα στα κορίτσια. Το 50% περίπου των ερωτηθέντων στη Βιέννη και την Αυστρία είχαν μεθύσει και είχαν κάνει σεξ πριν τα 16 τους χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Βενετία ανέρχεται στο 36%, στο 37% στην Πάλμα της Ισπανίας και στο 30% στο Λίβερπουλ στη Μ. Βρετανία.

Το ένα τέταρτο των νέων που κάνουν χρήση κοκαΐνης υποστηρίζουν ότι… με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενώ η χρήση ναρκωτικών εν γένει συνδέεται με την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Από την άλλη οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι μετανιώνουν για τις πράξεις τους όταν συνέρχονται από το μεθύσι ή την επήρεια των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα όσοι μέθυσαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό να είχαν πέντε ή και παραπάνω διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους αλλά και σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μάλιστα η πλειονότητα των νέων δηλώνει ότι μετάνιωσε για τη συνεύρεση την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή συνήλθαν από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1341 νέοι από εννέα χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία.