το διάσημο Χοροθέατρο Γκζελ της Μόσχας σε δυο μοναδικές παραστάσεις αφιερωμένες στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα!

H FrezArts Congresses & Communication, υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Προξένων, παρουσιάζει το διάσημο Χοροθέατρο Γκζελ της Μόσχας σε δυο μοναδικές παραστάσεις αφιερωμένες στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Μαραθώνα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις ...
16-17 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού Διευθυντή, διάσημου χορογράφου, Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ, περισσότεροι από 40 ταλαντούχοι χορευτές με περίπου 1000 πλούσια, αυθεντικά κουστούμια (όλα φτιαγμένα από έμπειρα χέρια στα εργαστήρια των θεάτρων Μπαλσόι και Στανισλάβσκι), θα ζωντανέψουν σε δύο μόνο παραστάσεις σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης!

Ολόκληρη η πλούσια, ζωντανή και γεμάτη χρώματα παράδοση της Ρωσίας σε ένα εκρηκτικό, καλεϊδοσκοπικό θέαμα!

Με απόλυτη ακρίβεια οι χορευτές στροβιλίζονται στους ήχους των παραδοσιακών ρωσικών τραγουδιών. Τα άλματά τους είναι γεμάτα χάρη και πρωτοτυπία ενώ κυριολεκτικά πετούν επάνω στην σκηνή με θεαματική ταχύτητα! Δέκα διαφορετικά συναισθήματα εκφράζονται στα πρόσωπά τους σε κάθε φιγούρα.

Ενσωματώνοντας την πλούσια λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Μπαλέτο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζέλ (από τις οποίες πήρε το Μπαλέτο το όνομά του) με τα λευκά και γαλάζια σχέδια  που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα εξαίρετα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο η τέχνη των οποίων ανάγεται στον 18 αιώνα, τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο Φινίφτ, τα χρυσοποίκιλτα προϊόντα από ξύλο Χοχλομά, τις παραδοσιακές χειροποίητες δαντέλες Vologda, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ  κτλ.

Ο ιδρυτής και χορογράφος του Χοροθεάτρου Γκζελ Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού. Η μουσική μεγάλων ελλήνων συνθετών αποτελεί συχνά έμπνευση για τις χορογραφίες του.

Ο Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ γεννήθηκε στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας. Σπούδασε χορογραφία στην Κρατική Σχολή Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης έχοντας βιώσει την επιρροή που μπορεί να έχει σε κάποιον μια τόσο ιστορική πόλη με βαθειά εδραιωμένη καλλιτεχνική παράδοση. Εργάσθηκε ως χορογράφος και καθηγητής μπαλέτου στο Πανεπιστήμιο της πόλης Σαμάρα στη Ρωσία. Διατέλεσε διευθυντής του τμήματος Μπαλέτου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας. Έχει χορογραφήσει πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη Μόσχα, και οργανώσει επίσημη κυβερνητική συναυλία στο Κρεμλίνο το 1987.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη


Παραστάσεις:
16 Οκτωβρίου 2010, 21:00
17 Οκτωβρίου 2010, 11:30


Τιμές εισιτηρίων:
62€, Διακεκριμένη
49€, Α ζώνη
39€, Β ζώνη
29€, Γ ζώνη, 15€ φοιτητικό/παιδικό


Προπώληση εισιτηρίων από 24 Σεπτεμβρίου 2010.

SOURCE:  ΑΠΕ