Η λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ


O ιδρυτής της Microsoft Bill Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για 17η συνεχή χρονιά. Το περιοδικό  Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε ...
54 δισ. δολ. ( 34.5 δισ. λίρες), με τον γκουρού των επενδύσεων Warren Buffet να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 45 δισ. δολ.

Ο μεγιστάνας του λογισμικού Larry Ellison βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ η κληρονόμος της Wal-Mart , Κρίστι Oυόλτον ήταν η τέταρτη στον κατάλογο Forbes, που περιλαμβάνει τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.

Η καθαρή θέση της περιουσίας του Gates αυξήθηκε κατά 1 δισ., σε σχέση με τα 950 εκατ. δολ. το 2009.

Η συλλογική καθαρή θέση των 400 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 8% από το 2009 και φθάνεις το συνολικό ποσό των 1,37 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – ποσό που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ της Ισπανίας ή τον Καναδά.

Κοινωνική τάση δικτύου


Στους επιχειρηματίες που αύξησαν τον πλούτο τους περιλαμβάνεται και ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Facebook, Mark Zuckerberg, του οποίου ο πλούτος αυξήθηκε κατά 245% στα 6.4 δισ. δολ., ανέφερε η έκθεση, τοποθετώντας τον στο νούμερο 35 της λίστα.

Ο συν-ιδρυτής Dustin Moskovitz είναι το νεώτερο μέλος στους κορυφαίους 400. Ο 26 χρονος, είναι οκτώ ημέρες νεώτερος από τον κ. Zuckerberg και ένας από τα 16 τους νεοεισερχόμενους στην λίστα.