Facebook:Τελικά σε ποιόν ανήκει ?


Αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως ιδρυτή της πιο δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ίσως πρέπει να τον ξεχάσουμε. Ο μόλις 26 ετών ...
Μάρκ Ζούκερμπεργκ, όντας στο δεύτερο μονάχα έτος σπουδών του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, βρέθηκε να μετρά δισεκατομμύρια μετά την ιδέα του για τη δημιουργία του Facebook το οποίο χρησιμοποιείται από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους ανά τον κόσμο, οι μισοί εκ των οποίων επισκέπτονται την εν λόγω σελίδα καθημερινά.

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο Πολ Τσέλια, ένας επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη, που σύμφωνα με δηλώσεις του ενίσχυσε οικονομικά τον νεαρό Μάρκ υπό τον όρο πως όταν υλοποιήσει την ιδέα του θα κατέχει και εκείνος μερίδιο της τάξεως του 50% από τα έσοδα που θα επέφερε στο τέλος το έργο αυτό.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτει πως στις 28 Απριλίου του 2003 υπέγραψαν συμβόλαιο που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν από παλιά εφόσον ο Ζούκερμπεργκ εργαζόταν ως προγραμματιστής του Τσέλια. Ως τώρα, προς μεγάλη μας έκπληξη, στην υπόθεση δεν φαίνεται να διαψεύδονται οι δηλώσεις του Τσέλια, παρότι το ιστορικό του είναι βεβαρημένο εφόσον ο ίδιος πέρσι συνελήφθη για απάτες εις βάρος πελατών της εταιρίας με είδη θέρμανσης που ελέγχει, που ανέρχονται στα 156.000 ευρώ.

Πηγή : http://www.mediasoup.gr/