Μαθήματα γερμανικής γλώσσας για εύρεση συζύγουΗ Ταϊλάνδη προσφέρει μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στις γυναίκες από τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας που επιθυμούν να μετακομίσουν στη Γερμανία για να βρουν συζύγους, γράφει ο τοπικός Τύπος.

Με πρωτοβουλία του...
υπουργείου Εξωτερικών, το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Κον Καέν, το μεγαλύτερο της περιοχής Ισάν, που είναι η φτωχότερη και η πλέον πυκνοκατοικημένη της Ταϊλάνδης.

Τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα, το οποίο εκτός από τη διδασκαλία των γερμανικών θα περιλαμβάνει και άλλα μαθήματα, όπως ταϊλανδέζικο μασάζ, μαγειρική και φροντίδα παιδιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία περί μετανάστευσης, οι σύζυγοι που δεν προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να μετακομίσουν στη Γερμανία μόνο εάν είναι άνω των 18 και έχουν βασικές γνώσεις γερμανικής. Όπως γράφει η εφημερίδα, περίπου 100.000 Ταϊλανδές ζουν σήμερα στη Γερμανία και το ένα πέμπτο από αυτές είναι παντρεμένες με Γερμανούς.

Πηγή: ΑΝΤ1