Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε 130!

Οι αρχές της Γεωργίας ισχυρίζονται πως μία γυναίκα, που διαμένει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, έκλεισε τα 130 της χρόνια και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η Antisa Khvichava από τη δυτική Γεωργία γεννήθηκε στις ...
8 Ιουλίου του 1880, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ληξιαρχείου.
Η γυναίκα, που μένει μαζί με τον 40χρονο εγγονό της σε ένα ορεινό χωριό, και εργαζόταν στα χωράφια, συνταξιοδοτήθηκε από το 1965, σε ηλικία 85 ετών.

«Πάντα ήμουν υγιής και δούλευα όλη μου τη ζωή, τόσο στο σπίτι όσο και στα χωράφια,» δήλωσε η ίδια η Antisa, η οποία παρά τα χρόνια της φροντίζει ακόμα την εξωτερική της εμφάνιση.

Η ίδια δεν πήγε ποτέ της σχολείο και δεν μιλάει τη γεωργιανή γλώσσα, παρά μόνο την τοπική διάλεκτο Mingrelian.

Η ηλικία της δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως, καθώς το πιστοποιητικό γέννησής της χάθηκε -ένα από τα πολλά έγγραφα που εξαφανίστηκαν τον περασμένο αιώνα εξαιτίας των επαναστάσεων και του εμφυλίου πολέμου, που οδήγησε στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το ληξιαρχείο, όμως, έχει στην κατοχή του δύο έγγραφα από την εποχή ακόμα της Σοβιετικής Ένωσης, που επιβεβαιώνουν την ηλικία της, ενώ τα λεγόμενα των αρχών, των γειτόνων, των φίλων και των απογόνων υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της ότι είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η Ερευνητική Ομάδα Γεροντολογίας αναγνωρίζει μέχρι στιγμής ως το γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο την 114χρονη Eugenie Blanchard από τη Γαλλία.

Η Antisa έχει έναν γιο, 10 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 6 τρισέγγονα. Ο 70χρονος γιός της, Mikhail , που παρευρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων της μητέρας του, γεννήθηκε όταν η μητέρα του ήταν 60 χρονών.

Η ίδια δήλωσε πως είχε άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο της, αλλά πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Mikhail δήλωσε πως, παρόλο που η μητέρα του δυσκολεύεται να περπατήσει και τα τελευταία 7 χρόνια είναι κυρίως σε ένα κρεβάτι, εντούτοις ήταν επιθυμία της να μετακινείται μόνη της, καθώς δεν ήθελε να γίνεται βάρος.
 
Αν και το σώμα της την έχει εγκαταλείψει -τα δάχτυλά της παθαίνουν κράμπες λόγω της ηλικίας και δεν μπορεί να πλέξει- οι συγγενείς ισχυρίζονται πως το μυαλό της είναι ακόμα διαυγές.
«Η γιαγιά έχει σώας τας φρένας και δεν έχει χάσει την ικανότητά της να σκέφτεται λογικά,» όπως δήλωσε η εγγονή της.

Στον εορτασμό των γενεθλίων της τραγούδησε μία χορωδία, ενώ τα εγγόνια της προσέφεραν στους καλεσμένους παραδοσιακά φαγητά, χωρίς βέβαια να παραλείψουν να προσφέρουν στην γιαγιά τους μία τεράστια τούρτα.


Πηγή :PATHFINDER