Κωστένογλου: "Μια διαφορετική ΑΕΚ"

ΚωστένογλουΣτην προσπάθεια των παικτών του και την αναγκαιότητα να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, στάθηκε ο Νίκος Κωστένογλου στην Συνέντευξη Τύπου στο ματς με τον Αστέρα.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Ρίκκα και έστειλε μήνυμα στους ...
παίκτες που δεν αγωνίζονται πως είναι προπονητής που δίνει ευκαιρίες.

Ενόψει του εξ αναβολής αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο τεχνικός του δικεφάλου επεσήμανε πως πρόκειται για ένα δύσκολο ματς καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες που να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το ματς της Τετάρτης (λόγω κούρασης).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου:

- Αρχικά ένα σχόλιο για το παιχνίδι και για την επανεμφάνιση Ρίκκα:

"Πετύχαμε μία πολλή σημαντική νίκη με ένα καθαρό σκορ. Θα έλεγα όμως ότι είχαμε δύο διαφορετικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καθόλου καλή απόδοση και κρατάμε μόνο τη φάση που προηγηθήκαμε. Βέβαια ο αντίπαλος δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες. Αλλά για να είμαι αντικειμενικός ήταν πολλή καλή παρουσία του Αστέρα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησαν οι αλλαγές που έκανα. Είδαμε μία ΑΕΚ δραστήρια, δημιουργική, δεν φτάσαμε βέβαια σε υψηλά επίπεδα, αλλά ήταν μία διαφορετική εικόνα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες.

Οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή βοήθησαν σημαντικά και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Ο Ρίκκα είναι ένας παίκτης που από την πρώτη μέρα που ήρθα, συζήτησα με τη διοίκηση και εξήγησα ότι θέλω όλους τους παίκτες. Έγινε δεκτό το αίτημά μου και είναι υπέρ της διοίκησης. Είναι ένα καλό παράδειγμα ο Ρίκκα. Να το βλέπουν και οι υπόλοιποι που δεν παίζουν ιδιαίτερα ή δεν έχουν αγωνιστεί, ότι είμαι ένας άνθρωπος που δίνω ευκαιρίες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Ίσως η εικόνα του πρώτου μέρους οφείλεται στο άγχος για επιτακτική νίκη. Μεταφέρετε στους παίκτες το άγχος, σε τέτοια ματς που θεωρητικά είναι εύκολα, και δεν σου επιτρέπουν να παίξεις".

- Για την αλλαγή του Καράμπελα και για το αν ήταν αναγκαστική;

"Και οι δύο αλλαγές έγιναν για λόγους τακτικής".

- Για το αν είναι ευκαιρία τα ματς που έρχονται να αποκτήσει η ομάδα ένα σερί και ψυχολογία;

"Έχουμε ένα σερί παιχνιδιών μέχρι 21 Δεκέμβρη, που είναι το τελευταίο για το Κύπελλο, είναι χρυσή ευκαιρία να κερδίσουμε αυτά τα ματς και για ψυχολογικούς λόγους και ουσιαστικούς και πρακτικούς. Τονίζω στους παίκτες όμως ότι αυτά τα ματς είναι τα πιο δύσκολα. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τον δρόμο μας. Γι αυτό θέλουμε περισσότερο τις νίκες αυτές".

- Για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία με την διοίκηση, για τα προβλήματα, και αν θα γίνει κάτι;

"Δεν θέλω να αναφερθώ στα διοικητικά, ούτε για τα οικονομικά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, γι' αυτό και δίνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά που ξεπερνούν τις αντιξοότητες. Έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας. Έχουμε δύσκολο αγώνα την Τετάρτη το λέω από τώρα. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες σε βάθος που μπορούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Έχουμε και παίκτες μεγάλους σε ηλικία. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Είναι επαγγελματίες και αυτό με χαροποιεί. Ο δρόμος μας θα είναι δύσβατος και δύσκολος".
πηγη: