Η πρώτη πτήση του νέου 787 Dreamliner είναι γεγονός

Το νέο αεροσκάφος 787 Dreamliner της αμερικανικής εταιρίας Boeing πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική του πτήση, μεταξύ Τόκιο και Χονγκ Κονγκ με 252 επιβάτες, οι οποίοι πλήρωσαν ...
εισιτήριο αρκετών χιλιάδων δολαρίων για το παρθενικό ταξίδι.

Το αεροσκάφος, σε χρώμα μπλε και λευκό της εταιρίας All Nippon Airways (ANA), της πρώτης που παραλαμβάνει το νέο αεροπλάνο ύστερα από καθυστέρηση τουλάχιστον τριάμισι ετών, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο για να προσγειωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Εκεί τού επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά οχήματα. Παρόντες στην αναχώρηση της πτήσης στο Ναρίτα, φορώντας το παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα ο διευθυντής των αερογραμμών Σινιτσίρο Ιτο και ο αντιπρόεδρος της Μπόινγκ Σκοτ Φάντσερ.
Το αεροσκάφος είχε 12μελές πλήρωμα, 100 δημοσιογράφους και 140 επιβάτες εκ των οποίων ο καθένας πλήρωσε σε δημοπρασία 34.000 δολάρια (24.400 ευρώ) για μια θέση στη business class.
Το ύψος της τιμής του εισιτηρίου είναι 13 φορές υψηλότερο από το κανονικό και τα χρήματα θα δοθούν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένας από τους επιβάτες, ο 59χρονος Καλιφορνέζος Τόμας Λι είχε επίσης επιβιβαστεί στις παρθενικές πτήσεις του Βoeing 747 το 1970 και του Airbus 380 το 2007.
Πηγή: