Κλήσεις σε όλη την Ευρώπη

http://i.ehow.com/images/a06/sd/jd/penalty-stealing-street-sign_-200X200.jpg 

Ενιαίο ηλεκτρονικό δίκτυο για τις οδικές παραβάσεις ετοιμάζει η ΕΕ. Η πρόταση έχει υιοθετηθεί και αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το 2013. Όταν τεθεί σε εφαρμογή, κάθε χώρα θα μπορεί να διώκει τους παραβάτες, όπου και αν γίνει η παράβαση. 
Έρχονται οι ευρω-κλήσεις με τις οποίες ...
επιχειρείται να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία των οδηγών ανά την Ευρώπη αλλά και να μπορεί μια χώρα να διώκει τους παραβάτες οδηγούς σε όποιο μέλος της ΕΕ και εαν ανήκουν .
Με τα νέα δεδομένα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση εάν για παράδειγμα ένας Έλληνας οδηγός παραβεί τον ΚΟΚ μια  άλλης Ευρωπαϊκής χώρας θα υποχρεούται να πληρώσει το πρόστιμο.
Αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσω ενός ενιαίου ηλεκτρονικού δικτύου το οποίο θα καταγράφει τις οδικές παραβάσεις, θα εντοπίζει τα προσωπικά στοιχεία του παραβάτη όπως το όνομα και τη διευθυντή του καθώς επίσης και την ειδοποίησή του για το πρόστιμο.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, την εν λόγω πρόταση έχουν υιοθετήσει οι αρμόδιοι υπουργοί των 27 και τώρα το μόνο που μένει είναι να εγκριθεί από Ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη μέχρι το 2013.