Νέος γύρος κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2010/12/27/35985_medium.jpgΝέες κινητοποιήσεις ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ σχεδιάζουν στάσεις εργασίας την ...
προσεχή Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας.

Με κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να υποδεχθούν και τον καινούριο χρόνο, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, προσανατολίζονται σε άλλη μία στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, και συγκεκριμένα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και για την Τετάρτη 5 και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιήσουν νέες στάσεις, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 και από τις 11.00 έως τις 16.00 αντίστοιχα.
  Την Τρίτη αποφασίζουν οι υπάλληλοι πολιτικής αεροπορίας
Την Τρίτη αναμένεται εν τω μεταξύ η απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε διάσταση απόψεων για τον τρόπο αντίδρασης μετά την απόφαση να κηρυχθεί η 48ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, ενώ παραιτήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, ωστόσο μέλη της ΟΣΥΠΑ, τα οποία αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, χωρίς να ωστόσο να διευκρινίσουν περαιτέρω. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να σημειωθούν μικροπροβλήματα στις υπηρεσίες εδάφους, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση για τις κινητοποιήσεις αναμένεται -όπως προαναφέρθηκε- να ληφθεί αύριο.
πηγή