Σφοδρή κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/1/6/1262794766401/Snow-001.jpgΣυνεχίζονται τα προβλήματα από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη. Νεκροί από το κρύο ή ατυχήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στη Βρετανία και στην Πολωνία. Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων (Pics)

Για δεύτερη μέρα παρέλυσαν οι συγκοινωνίες σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία.  Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται επιδείνωση του καιρού μέσα στο...
Σαββατοκύριακο.
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Έως τώρα τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ή σε οδικά δυστυχήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας των δρόμων.

 Τα πλέον σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στη Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει το χειρότερο πρόωρο χειμώνα στις τελευταίες δυο δεκαετίες. Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ παραμένει κλειστό και σήμερα θα αποφασιστεί τυχόν επαναλειτουργία του, ενώ μέχρι χτες το βράδυ κλειστό ήταν μεταξύ άλλων και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

 Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην Πολωνία καθώς η θερμοκρασία  τις τελευταίες ημέρες έπεσε στους -33 βαθμούς Κελσίου και οι αρχές ενημερώνουν ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι κυρίως άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο.
Προβλήματα διαπιστώθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας. Χιλιάδες άνθρωποι που ταξίδευαν με το τρένο  εγκλωβίστηκαν τη νύχτα στα βαγόνια τους ή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δρομολογίων.

 Στο Βερολίνο μοίραζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας φαγητό στους σταθμούς του μετρό προσφέροντας παράλληλα καταφύγιο στους άστεγους της πόλης.
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως αυτό του Λονδίνου, του Παρισιού, του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.

 Μεγάλες καθυστερήσεις αναμένονται και στα δρομολόγια των τρένων Eurostar με τους αρμόδιους να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια διαθέσιμα και πως τα προβλήματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Κυριακή.

 Προβλήματα παρατηρούνται και στου αυτοκινητόδρομους με την Δανία να κινητοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες οδηγούς, ενώ στους αυτοκινητόδρομους του Βελγίου αναφέρθηκαν μποτιλιαρίσματα που έφταναν και τα 650 χιλιόμετρα!