Στα βήματα της Μαρίας Κάλλας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVlOap0Z0uyN5scmNK1ZnSoLsf0yQkme-G7DfZVMskmDjilXlyFS_vOISPsl0TF-tjTrH0bZPHQR_cHr7N2Pc9k7EBD7-eryaBF06bwtBgXDCtz74k5DzYTyaddH6xZCQsbo_4tT2M6bs/s400/05_ElenaXanthoudakis.jpg



Σοπράνο ελληνικής καταγωγής το νέο αστέρι

Στο νέο αστέρι της όπερας αναδεικνύεται μία σοπράνο ελληνικής καταγωγής, που καταφέρνει να μαγεύει το κοινό με την αισθαντική φωνή της όπου κι αν εμφανιστεί. Η Έλενα Ξανθουδάκη, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη και ζει μόνιμα στη Γλασκώβη, θα έχει τον κεντρικό ρόλο της Ευρυδίκης στην όπερα του ...
Χάιντν «Η ψυχή του φιλοσόφου», που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την Όπερα Pinchgut του Σύδνεϋ.

Η 29χρονη ομογενής σπούδασε δύο χρόνια αστροφυσική, προτού επιλέξει να αφιερωθεί στην όπερα. Τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής Τύπος έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες και ρεπορτάζ στην Έλενα Ξανθουδάκη, κάνοντας λόγο για το νέο ανερχόμενο αστέρι.

Όπως η ίδια ομολογεί, εμπνέεται από την ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας και την αυστραλή σοπράνο Joan Sutherland. «Έχω το καλύτερο και από τους δύο κόσμους», δηλώνει.

Ο δρόμος προς τη διεθνή καταξίωση της ξεκίνησε το 2003, όταν κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο, Ορατόριο-Λιντ, του διεθνούς διαγωνισμού «Μαρία Κάλλας» που έγινε στην Αθήνα. Αυτή η διάκριση την οδήγησε στο Musical Olympus International Festival, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου παρελαύνουν καλλιτέχνες που έχουν διακριθεί στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς. Ακολούθησαν πολλά άλλα βραβεία, ογδόντα συνολικά, ενώ πρόσφατα ήρθε τρίτη στο διαγωνισμό Operalia του Πλάσιντο Ντομίνγκο.

Μετά τις παραστάσεις στο Σύδνεϋ, η Έλενα θα εμφανιστεί σε παράσταση της Όπερα του Κεμπέκ στον Καναδά ενώ για το 2011, εκτός των άλλων, έχει ήδη κλείσει παραστάσεις στη New York Metropolitan Opera και στη Royal Opera House Covent Garden του Λονδίνου.