ΒΙΝΤΕΟ - Πεδίο μάχης η Πάτρα από συγκρούσεις μεταναστών

metanastis-999
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Πάτρας, καθώς εδώ και τρεις ώρες σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση προκλήθηκε, όταν περισσότεροι από 30 ...Παλαιστίνιοι κατευθύνθηκαν στο σημείο των γραμμών του τρένου, προς το μέρος όπου συνηθίζουν να συχνάζουν οι Αφγανοί.
Οι Αφγανοί αντέδρασαν καθώς θεώρησαν πως η άλλη ομάδα προσπάθησε να καταλάβει τις…
«προνομιούχες θέσεις» για την είσοδο στο λιμάνι και έτσι άρχισε  πετροπόλεμος που επεκτάθηκε από τις γραμμές του τρένου και την Όθωνος Αμαλίας, από το ύψος της Κολοκοτρώνη,  μέχρι την πλατεία Τριών Συμμάχων.
Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι, οι Αφγανοί και οι Σομαλοί τα... έχουν βρει μεταξύ τους και λυμαίνονται την περιοχή κοντά στην περίφραξη του λιμανιού της πόλης, εμποδίζοντας μετανάστες άλλων εθνικοτήτων να πλησιάσουν, εκτός κι αν τους πληρώσουν... 50 ευρώ ο καθένας, τουλάχιστον!
Τα επεισόδια σταμάτησαν προς στιγμήν με την επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά λίγο αργότερα ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, όπου περισσότερα από 300 άτομα συνεπλάκησαν, πετώντας ξύλα, καδρόνια, σίδερα και πέτρες.
Η αστυνομία έριξε  δακρυγόνα, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχτεί ξύλινο στέγαστρο στην πλατεία Δροσοπούλου (απέναντι από τον ναό του Αγίου Διονυσίου, στον οποίο, μάλιστα, λαμβάνουν χώρα θρησκευτικές εκδηλώσεις, εν όψει του σημερινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου).
Επίσης, στο σημείο έφτασαν και ασθενοφόρα,  που παρέλαβαν τραυματίες, ενώ σημειώθηκαν και εκτεταμένες ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.