Βίντεο - Ικανοποίηση για Μουντιάλ

http://static3.news247.gr/kosmos/article695360.ece/ALTERNATES/w620/put.jpg 


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τα πυρά του αγγλικού τύπου, μετά την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2018 από τη χώρα του. Η ιστορία που διηγήθηκε στους δημοσιογράφουςΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ...
οι κατηγορίες που προσάπτουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης για διαφθορά σε βάρος μελών της FIFA είναι "απαράδεκτες" και δικαιολόγησε την απουσία του από την τελετή ανακοίνωσης των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2018, καθώς όπως είπε δεν ήθελε να ασκήσει περισσότερη πίεση στην εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ωστόσο ο ρώσος πρωθυπουργός μετέβη στη Ζυρίχη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, καθώς αναχώρησε από τη Μόσχα μόλις ο πρόεδρος της FIFA Τζόζεφ Μπλάτερ άνοιξε το φάκελο από τον οποίο εμφανίστηκε το όνομα της Ρωσίας ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018.
Πούτιν: "Σπίθα στη ζωή των ανθρώπων"
Ο χαρισματικός 58χρονος Ρώσος πολιτικός απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και μάλιστα χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους με την ελβετική λέξη "Gruezi".
Ξεκίνησε την ομιλία του αφηγούμενος μια ιστορία για τη γενέτειρα του το Λένιγκαρντ. Είπε χαρακτηριστικά "Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη βρισκόταν υπό πολιορκία για περίπου 900 ημέρες.
"Δεν υπήρχε φαγητό, ούτε θέρμανση μέσα στο σκληρό Ρωσικό χειμώνα, ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό. Οι συνθήκες ήταν φρικτές. Όμως και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονταν.
"Το ποδόσφαιρο φέρνει μια σπίθα στη ζωή των ανθρώπων. Το ποδόσφαιρο είναι σχολείο για τους νέους και κάνει μια διαφορά στον Κόσμο, προς το καλύτερο."
Ο Πούτιν συνεχάρη τους συνδιεκδικητές της διοργάνωσης - την Αγγλία, την κοινή πρόταση Ισπανίας/Πορτογαλίας και Βελγίου/Ολλανδίας- και τόνισε ότι όλες ήταν πολύ εξαιρετικές και σημαντικές.
"Αισθανόμαστε τιμή που κερδίσαμε μετά από ένα σκληρό και δίκαιο αγώνα", κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.