Αλ Πατσίνο : θριαμβεύει και στο θέατρο με τον <Εμπορο της Βενετίας>

http://www.offoffoff.com/film/2005/images/merchantofvenice.jpgΉταν μόλις πριν από λίγους μήνες που οι διθυραμβικές κριτικές διαδέχονταν η μία την άλλη, για την ερμηνεία του στον Σαίξπηρ στο θέατρο Ντέλακορτ στο Σέντραλ Παρκ. «Στο ρόλο του Σάιλοκ ο Πατσίνο στο θεατρικό »Εμπορος της Βενετίας» είναι συναρπαστικός. 

 




Και για λίγες εμφανίσεις ακόμη, με το ίδιο έργο, ο ηθοποιός τώρα μετακομίζει στο ...
Μπρόντγουεϊ. Δεν διάλεξε εύκολο ρόλο. Είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες του και συχνά θεωρείται ότι αντανακλά τις προκαταλήψεις του ίδιου του Σαίξπηρ και της εποχής του.

Ο Πατσί­νο όμως έχει μιά ιδιαίτερη αγάπη στον Σαίξπηρ.‘ Εχει ήδη παίξει Σάιλοκ το 2004, σε μια ταινία του Μάικλ Ράντφορντ, πολύ διαφορετική στη σκηνοθετική ματιά τηδ από του Ντανιέλ Σάλι-Βαν. Παλιότερα ακόμη, το 1996 είχε βρεθεί πίσω από την κάμερα για να γυρίσει ένα ντοκι­μαντέρ για τον Ριχάρδο Γ.
Και το καλοκαίρι η εμφάνιση του έκανε τέτοια αίσθηση στο Μαν­χάταν πού ο κόσμος περίμενε στις ουρές να τον δει ήδη από την προηγουμένη που μοιρά­ζονταν δωρεάν τα εισιτήρια. Σε μια συνέντευξη του μάλιστα στους «Νew York Taims», ο Αλ Πατσίνο δηλώνει πως θέ­λει να παίξει και άλλους σεξπηρικούς ρόλους. Τον έχει δελεάσει ο Ιάγοs, στον «Οθέλλο». Στο σινεμά, εξάλλου, θα τον δούμε σύντομα σαν Βασιλιά Ληρ.

Μοιρασμένος ανάμεσα σε σινεμά, τηλεόραση και θέατρο, ο Πατσίνο πρόσφατα μίλησε σε σπουδαστές στη Νέα Υόρκη για την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στο θέατρο. «Όλα μπορούν να γίνουν. Εκεί που ξεκινάτε να κάνετε πολλά, νιώ­θετε ξαφνικά την ανάγκη να κάνετε ακόμη πε­ρισσότερα. Η αδρεναλίνη και η ενέργεια που Βγάζει το θέατρο, δεν υπάρχουν στο σινεμά». Αφού τελειώσουν οι υποχρεώσεις του στο Μπρό­ντγουεϊ, ο Πατσίνο ξαναγυρίζει στην τηλεόρα­ση, όπου παραδέχεται πως σήμερα Βρίσκει πιο απαιτητικούς ρόλους από ό,τι στο σινεμά. «Στο Χόλιγουντ οι παραγωγοί ενδιαφέρονται για ρόλους στους οποίους έχει ήδη πετύχει». Στη συλ­λογή των Βραβείων του, πρόσθεσε ένα ακόμη βραβείο Εmmy ως «γιατρός θάνατος» Τζακ Κεβορκιάν στην τηλεταινία του ΗΒΟ. Και σε λίγο θα τον δούμε στη μεγάλη οθόνη και με σκηνο­θέτη τον συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ στον ρόλο του Φιλ Σπέκτορ, του διάσημου παραγωγού της ποπ, που εκτίει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία.