Κόβονται 200.000 του Δημοσίου

Τη δραστική περικοπή 200.000 θέσεων του Δημοσίου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του. Δεν καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις ότι οι απολύσεις δεν αφορούν τους μόνιμους υπαλλήλους
 
Την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ωστόσο δεν φαίνεται ...
προς το παρόν οι απολύσεις και οι καταργήσεις θέσεων να αφορούν τους μόνιμους υπαλλήλους. Δραστικές θα είναι και οι περικοπές υψηλών επιδομάτων, ενώ αναμένονται σφοδρότατες αντιδράσεις από τα μέλη τα ΑΔΕΔΥ.
Με την χαρακτηριστική φράση «ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει το δημόσιο», ο κ. Ραγκούσης έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο της δραστικής μείωσης των θέσεων εργασίας, ενώ επικαλέστηκε το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
Ήδη για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, όπως ο ίδιος φαίνεται να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «από το σχέδιο Καλλικράτη προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις, ενώ με την κατάργηση των Stage, προέκυψαν 50.000 λιγότεροι μισθοδοτούμενοι».
Οι θέσεις εργασίας δε θα είναι οι μόνες που θα περικοπούν, καθώς μαχαίρι θα μπει και στους μισθούς εργαζομένων σε υπουργεία, όπου εξακολουθούν να εισπράττουν σκανδαλώδη επιδόματα.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό για τα εύκολα».
«Η βούληση και η αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά να υπηρετήσει πρωτίστως την πατρίδα και όχι το κόμμα και τον εαυτό του θα φανεί στα δύσκολα και σοβαρά θέματα που έχουμε μπροστά μας. Μακάρι να διαψεύσει τον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην πρόεδρο του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, εκτίμησε πως «είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατον- να καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι από μέρος του προβλήματος αποτελεί μέρος της λύσης».