Συνέχιση της απεργίας



   Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα ...Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    Ασφυκτικό κλίμα στην αγορά προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών.

    Να σημειωθεί ότι από το λιμάνι του Ηρακλείου απέπλευσαν χθές το βράδυ τα δυο πλοία της γραμμής, ΚΡΗΤΗ 1 και ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ μετά από υπουργική εντολή που δόθηκε, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αναχώρηση των πλοίων, φορτωμένα με νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα αλλά και επιβάτες. Τα πλοία απέπλευσαν κατά τις προγραμματισμένες ώρες αναχώρησης τους.

    Eπίσης απέλπευσε, από τα Χανιά, το πλοίο της ΑΝΕΚ "ΛΑΤΩ" με φορτηγά αυτοκίνητα, που μεταφέρουν ευπαθή αγροτικά προϊόντα, κυρίως κηπευτικά,, προκειμένου αυτά να προωθηθούν στην αγορά.

    Στο πλοίο δεν υπάρχουν επιβάτες.

    Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης με δηλώσεις του κάλεσε άμεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσέλθουν σε διάλογο για να υπογράψουν τις συλλογικές συμβάσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να λήξει η απεργία και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί από αυτήν.

    "Η κυβέρνηση εκφράζει τη διαφωνία της προς κάθε κατεύθυνση όπου παρατηρείται καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία των επιχειρήσεων, στο επιχειρείν αλλά και το δημόσιο συμφέρον, παράλληλα με την προστασία της Εθνικής Οικονομίας" τόνισε ο κ.Διαμαντίδης. Ο υπουργός ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι "η κυβέρνηση θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου και όταν απαιτούνται".