Σμάρω Στεφανίδου - Έφυγε μια μεγάλη κυρία του θεάτρου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqlDO6UCtCjyWjj73q43OGER1ndT9cC_T8RXewFDwlVMcg10JwO4Y8xYmfOK6UGTXt6IJYOCUXq9Q6sT2jfTHbXjJDMRkqBRFJXnvo0CzrQn8ipCkB_nrRArADno4-uZN8daOeu_4ArAc/s320/smaro+2.jpgΠλήρης ημερών απεβίωσε την Κυριακή η ηθοποιός Σμάρω Στεφανίδου. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Σμάρω Στεφανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913 από Μικρασιάτες γονείς.

Αποφοίτησε από ...τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1937 εντάχθηκε στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Από το 1952 ήταν βασική καρατερίστα στο θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη με τον οποίο και συνεργάστηκε έως τον θάνατο του ηθοποιού το 1960.

Συνεργάστηκε με πολλούς ηθοποιούς και θιασάρχες (όπως η Κατερίνα, η Έλλη Λαμπέτη, ο Δημήτρης Χορν, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Γιάννης Φέρτης, η Ξένια Καολογεροπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος κ.α )

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της Εκάβης στις «Τρωάδες» του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσαρούχη .

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951, με την ταινία του Ζερβού « Τα τέσσερα σκαλοπάτια».

Συμμετείχε επίσης σε ραδιοφωνικές σειρές με θεατρικά έργα και αναγνώσεις μυθιστορημάτων.

Παντρεύτηκε τον πρόωρα χαμένο τραγουδιστή Βάσο Σειτάνη με τον οποίο και απέκτησαν μια κόρη, την Λήδα Σάνταλα.

Το 2003, η Σμάρω Στεφανίδου μαζί με την κόρη της, αποπεράτωσαν έναν Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών στο Χαλάνδρι όπου παραδίδονται μαθήματα και σεμινάρια χορού, γιόγκα, θεάτρου, και παραστάσεις.