Για …μεσημεριανό στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός (70-94)!

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια εύκολη νίκη με καλή εμφάνιση απέναντι στο Μαρούσι και τελικά το κατάφερε αφού...
κέρδισε στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» πολύ άνετα με 94-70 καθώς η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των  Ερυθρόλευκων.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή πολύ δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, ο οποίος πέτυχε οχτώ συνεχόμενους πόντους, βοήθησε τους Πειραιώτες να πάρουν από πολύ νωρίς ένα προβάδισμα οχτώ πόντων. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισε να πιέζει και ξέφυγε με 17 πόντους μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα. Ο Ολυμπιακός με τους Νεστέροβις, Τεόντοσιτς και Παπανικολάου να είναι ασταμάτητοι και να κάνουν ότι θέλουν απέναντι στη άμυνα του Αμαρουσίου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 38-13.
Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε όπως ακριβώς και το πρώτο με τους Ερυθρόλευκους να παίζουν πολύ καλή άμυνα και με εκτελεστική δεινότητα στην επίθεση να στέλνουν την διαφορά στους 30 πόντους στο 14ο λεπτό του παιχνιδιού και να είναι μπροστά με 43-13. Το Μαρούσι δεν μπορούσε με τίποτα να προσθέσει πόντους στην επίθεση με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη τα οποία έδωσαν την ευκαιρία για εύκολους πόντους στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μετά το 15ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους φιλοξενούμενους να συντηρούν με ευκολία μια διαφορά άνω τον 25 πόντων. Οι νεαροί παίκτες του Αλεξανδρή με τον ενθουσιασμό που είχαν προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά χωρίς ωστόσο όμως να το καταφέρουν αφού ο Μίλος Τεόντοσιτς έδειχνε αφηνιασμένος και με δικούς του πόντους οι Πειραιώτες τέλειωσαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 56-28. Ο Ίβκοβιτς είδε ικανοποιημένος το πρώτο ημίχρονο να κυλάει πολύ εύκολα για την ομάδα του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Αμαρουσίου να μειώνουν την διαφορά με δυο τρίποντα του Ουέρτας και του Κόμματου κάνοντας το 34-56 και τον νεαρό Ακεψαμαίδη να σκοράρει για το 36-56. Η ομάδα του Αλεξανδρή έτρεξε ένα σερί 11-2 στα πρώτα 3 λεπτά του 3ου δεκαλέπτου εκμεταλλευόμενοι κυρίως τα λάθη των Πειραιωτών ρίχνοντας την διαφορά ακόμα περισσότερο στους 19 πόντους (39-58).Οι Ερυθρόλευκοι αφυπνίσθηκαν από τις έντονες παρατηρήσεις του Ίβκοβιτς οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και κράτησαν τελικά την διαφορά στους 24 πόντους (54-78).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο και στους παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες. Το επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 16-13 υπέρ των Ερυθρόλευκων και συνολικό σκόρ του αγώνα ήταν 94-70 για τους φιλοξενούμενους.
Τα δεκάλεπτα: 13-38, 28-56, 54-78, 70-94
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόζιτς 7, Νοέας 3 (1), Ακεψαμαίδης 11 (1), Χουέρτας 7 (1) , Χαριτόπουλος 7 (1), Βαβάτσικος, Γουέντεν 11 (3), Σιαμανδούρας Κόμματος 14 (4), Τσόντζος Σεφερίδης 5 (1), Αγραβάνης 2
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): 
Νεστέροβιτς 19, Γκόρντον 7 (1), Σπανούλης 4 (1), Μπουρούσης 3, Κέσελ 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Γλυνιαδάκης Νίλσεν 9,  Παπανικολάου 11, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 17 (3), Κατσίβελης 3
(Πηγή) exedrasports.gr