Κινητό τηλέφωνο σε ταινία του 1928?


Μια ταινία του Charlie Chaplin έχει πυροδοτήσει θύελλα συζητήσεων σε διάφορα site's και forum's εξαιτίας μιας σκηνής. Ο λόγος για την ταινία "The Circus" του 1928, στην οποία υπάρχει στα extras του DVD στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της ταινίας που έγινε στο Manns Chinese Theatre στο Hollywood και όπου φαίνεται μία γυναίκα (ή άντρας για μερικούς) να κρατάει και να μιλάει με ένα κινητό τηλέφωνο! Θυμηθείτε ότι μιλάμε για το 1928!

Την "ανακάλυψη" την έκανε ένας ...
fan του Chaplin, ο George Clarke, ο οποίος και πιστεύει ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για έναν ταξιδιώτη στον χρόνο. Βέβαια, δεν δίνει απαντήσεις στο πως μπορεί και επικοινωνεί αυτή η γυναίκα με το κινητό της τηλέφωνο, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν εταιρείες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η πιο λογική (και είμαι σίγουρος πραγματική) εξήγηση είναι ότι η γυναίκα (ή άντρας για μερικούς) χρησιμοποιεί ένα hearing amplifier της Siemens του 1924 ή το Lutz Ferrando Ear Trumpet and Etui, που θα μπορούσε κάλλιστα να τα παρομοιάσει κάποιος με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα στον τρόπο που τα κρατούσαν.

Τα συμπεράσματα δικά σας.