Γεγονός η πρώτη δοκιμή βλαστοκυττάρων σε άνθρωπο

http://www.bchsys.org/portal/upload/page/0SandyCulture.jpgΑνοίγει νέους δρόμους στην αναγέννηση τραυματισμένων νευρικών κυττάρων


Αμερικανοί γιατροί υπέβαλαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, έναν ασθενή σε θεραπεία με ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής που είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron Corporation.

Βασική επιδίωξη των επιστημόνων από την κλινική δοκιμή είναι ...
να σταθμιστεί η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα των κυττάρων που προέρχονται από εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα σε άτομα που έχουν μείνει παράλυτα μετά από τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό.

Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή θα πρέπει να έχουν τραυματιστεί πρόσφατα και να υποβληθούν στην GRNOPC1 μέσα σε διάστημα μικρότερο των 14 ημερών.

Ο πρώτος ασθενής επελέγη από το «Σέφερντ», ένα κέντρο αποκατάστασης και έρευνας των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Ο τελικός στόχος της δοκιμής GRNOPC1 είναι να εγχυθούν σε παράλυτους εθελοντές κύτταρα που θα προέρχονται από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα με την ελπίδα ότι θα αναγεννηθούν τα τραυματισμένα νευρικά κύτταρα και τελικά να μπορέσουν οι ασθενείς να ανακτήσουν τη δυνατότητα κίνησης και αίσθησης.