ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!! Να ποιος διεκδικεί τον Δήμο Πειραιά.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/15/Circle-question-red.svg/600px-Circle-question-red.svg.png 
Το έτος 2000 ο κ.Μαριδάκης Πρόεδρος του συλλόγου "ΑΙΑΝΤΙΣ" (Σύλλογο Προστασίας περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων) ζητά ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. 

Γίνετε δεκτός από τον Πρόεδρο, μιλάει μαζί του και αφού τον άκουσε με προσοχή, επικοινωνεί με τον ...Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή στον κ.Λαλιώτη-Υπουργός ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ. να αναλάβει το θέμα της ανάδειξης τις Ιστορικής/Αρχαιολογικής περιοχής της Αρχαίας Σαλαμίνας! 

Ο κ.Λαλιώτης επισκέπτεται την περιοχή και με προσωπική φροντίδα περνάει την περιοχή στα Ολυμπιακά προγράμματα."


"Πράγματι βγήκαν τα πρώτα εκατομμύρια, για να διαμορφωθεί ο χώρος εν όψει Ολυμπιάδας. 

Τότε ο κ.Μιχας, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό πάλεψαν να παραμείνουν τα ναυπηγεία και να μειώσουν το ενδιαφέρον όλων στον περιορισμένο, λιγοστό χώρο του Τύμβου, που οι βάνδαλοι παραχώρησαν.

Ο κ. Μιχας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία κατάφεραν να σταματήσουν το Λιμάνι του Πειραιά για 3 ωρες.

Τοτε η Κυβέρνηση με τους κκ. Ανωμερίτη και Φωτιάδη, βγάζει μια απόφαση που παραχωρούσε την περιοχή στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενω παράλληλα παραπλανούσαν τον κόσμο, λέγοντας πως με τη βοήθεια του δημάρχου κ.Τραυλου πήραν το αρχαίο το λιμάνι σώζοντας τον Ιστορικό χώρο, εννοώντας βέβαια το μικρό λοφακι (κατσούτη) του Τύμβου που στην ουσία είχε παραχωρηθεί το 1953."


Πηγή