Αντιδρά ο ΠΑΟ στην απόφαση για άδειο ΟΑΚΑ

http://www.myhnews.gr/wp-content/uploads/2009/11/pao1.jpgΑνάλογη αυστηρότητα και σε άλλες ομάδες στο μέλλον, ειδάλλως θα υπάρξει αλλοίωση πρωταθλήματος, είναι η θέση του Παναθηναϊκού μετά την απόφαση για... άδειο ΟΑΚΑ το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ.

Επιμένει η ΠΑΕ ότι δεν υπήρξαν επεισόδια στο ματς με την Καβάλα

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια τέτοια απόφαση βγήκε ...
μέσα τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα που άρχισε η συζήτηση. Κάτι που προφανώς φανερώνει την εξ αρχής πρόθεση της επιτροπής να μην αλλάξει την πρωτόδικη απόφαση, παρά την ένσταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού.
Την εκδίκαση της υπόθεσης ανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος Θανάσης Θέμελης, ο οποίος δεν δέχθηκε την υπερασπιστική γραμμή των «πράσινων».
Έτσι, η… αγωνία αλλά και η προσδοκία των φίλων του «τριφυλλιού» να βρεθούν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο στο πλευρό της ομάδας τους πήρε τέλος, μια και οι νταμπλούχοι Ελλάδος οριστικά πλέον θα δώσουν ένα τόσο σημαντικό αγώνα «κεκλεισμένων των θυρών». Παράλληλα παρέμεινε και το πρόστιμο των 45.000 ευρώ, κάτι που φυσικά για τον Παναθηναϊκό είναι η μικρότερη ζημιά, σε σχέση με την απουσία των φίλων του!
 «Ανάλογη αυστηρότητα ή επιλεκτική ευαισθησία»
Λίγες ώρες μετά την απόφαση, υπήρξε και η αντίδραση του Παναθηναϊκού, καθώς είναι ο άμεσα θιγόμενος και από οικονομικής πλευράς. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, αλλά στο «τριφύλλι» τονίζουν πως περιμένουν να δουν και στο μέλλον για άλλες ομάδες ανάλογη αυστηρότητα, ειδάλλως θα υπάρχει επιλεκτική εφαρμογή των διατάξεων.

Αναλυτικά η... θέση των διοικούντων της «πράσινης» ΠΑΕ μετά την αρνητική για τον Παναθηναϊκό απόφαση έχει ως εξής:
«Επεισόδια κατά τη διάρκεια του παιχνίδι Καβάλα-Παναθηναϊκός δεν υπήρξαν και η συμπεριφορά των οπαδών ήταν άψογη εντός γηπέδου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έξω από το γήπεδο η αστυνομία συνέλαβε κάποιους που είχαν μπει χωρίς εισιτήριο και λόγω της μεθόδευσης να το κάνει αυτό μπροστά σε όλους, δημιουργήθηκαν κάποια επεισόδια. Η σημερινή απόρριψη της έφεσης προφανώς εντάσσεται σε μια λογική αυστηροποίησης των πειθαρχικών μέτρων και των σχετικών ποινών.

Κάτι τέτοιο βεβαίως θα επιβεβαιωθεί αν ισχύει ή όχι, αν η ανάλογη αυστηρότητα επιδειχθεί και στις ποινές που θα επιβληθούν στο εξής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρόκειται για επιλεκτική εφαρμογή διατάξεων και επιλεκτική ευαισθησία που αντί να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα και υπονομεύουν την αξιοπιστία του».