Ώστε υπάρχουν και … αστρολόγοι για γέλια;

 Ώστε υπάρχουν και … αστρολόγοι για γέλια;

Διαβάστε τι είχε αποκαλυφτεί προ ενός έτους από γνωστή τηλεφημερίδα, για έναν δημοφιλή αστρολόγο στη Σρι Λάνκα, που όλα τα είχε προβλέψει, εκτός από το γεγονός ότι ο ίδιος θα κατέληγε στη … φυλακή!

Για την αστρολογία, την τέχνη, δηλαδή, που προσπαθεί να προσδιορίσει την επίδραση των άστρων στη ζωή των ατόμων και των γεγονότων, έχουμε γράψει πολλά και θα αποκαλύπτουμε ακόμη περισσότερα μέσα στην ειδική κατηγορία της ιστοσελίδας μας «Αστρολογία ή Παπουλάκηδες;». Κι όλα αυτά γιατί, όπως πιστεύουμε, η σημερινή αστρολογία ουδεμία σχέση έχει με την αστρονομία ή τον κλάδο των μαθηματικών, που διαβάζουμε στον Αριστοτέλη.
Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, διαβάστε τι είχε αποκαλύψει εδώ και ένα περίπου χρόνο (27 Ιουνίου 2009) η γνωστή και έγκριτη τηλεφημερίδα “news 247.gr” για έναν δημοφιλή αστρολόγο στη Σρι Λάνκα, που ενώ υποτίθεται ότι «τα είχε προβλέψει όλα», το μόνο που δεν κατάφερε να προβλέψει ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος θα οδηγείτο στη … φυλακή!

Ιδού το δημοσίευμα:

Αστρολόγος για γέλια 

Μπορεί ο Chandrasiri Bandara να είναι ένας δημοφιλής αστρολόγος στη Σρι Λάνκα, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει τον εαυτό του με αποτέλεσμα να καταλήξει στη φυλακή. Ειδικότερα ο Bandara δεν πρόβλεψε τη δική του σύλληψη, η οποία, όπως δήλωσε η οικογένειά του, έγινε από την αστυνομία μετά από μια δυσμενή πολιτική πρόβλεψη για τον πρόεδρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Ποινικών Ερευνών της αστυνομίας συνέλαβε τον Chandrasiri Bandara μετά την πρόβλεψή του για δυσοίωνες πολιτικές αλλαγές αναφορικά με τον Πρόεδρο Mahinda Rajapaksa, σε συνεδρίαση του Ηνωμένου Εθνικού Κόμματος, που βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης.

Ο αστρολόγος "θεωρείται ύποπτος και ανακρίνεται σχετικά με μια πολιτική δήλωσε που έκανε" είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι στη Σρι Λάνκα δίνουν πίστη στις αστρολογικές προβλέψεις, οι αστρολόγοι μπορούν να επηρεάσουν τη ψήφο και αυτό ήδη έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.

Εκτός όμως από τους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, που παρακολουθούν στενά τις αστρολογικές προβλέψεις, και οι πολιτικοί ενημερώνονται συχνά από τους προσωπικούς τους αστρολόγους για την «κατάλληλη» μέρα, ώρα και λεπτό για να κάνουν οτιδήποτε, από το να αντιμετωπίσουν τις εκλογές μέχρι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Ο Bandara γράφει μια διάσημη αστρολογική στήλη, ενώ μετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες αναλύονται ωροσκόπια, ενώ δίνεις προσωπικές προβλέψεις έναντι αμοιβής.

Πάντως οι αντίπαλοι του Rajapaksa υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος δεν ανέχεται την κριτική, ενώ δεν έχει σταματήσει τις επιθέσεις και τις δολοφονίες δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του, αν και ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι θα πιάσει τους υπεύθυνους. *