Μονόδρομος... η ισόβια κάθειρξη για Κορκονέα

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/08/korkoneas.jpgΤο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας αποφάσισε πριν λίγο να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και στον Βασίλη Σαραλιώτη, μετά και την εισήγηση-καταπέλτη του εισαγγελέα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ...
κατά πλειοψηφία να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και ομόφωνα αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς του κατηγορουμένου, όπως είχε ζητήσει η υπεράσπιση του ειδικού φρουρού.

Ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ανέφερε πως ο πρότερος έντιμος βίος δεν δίνεται για να επιβραβευθεί απλώς ένας καλός οικογενειάρχης και ένας καλός επαγγελματίας. «Απαιτεί θετική και επωφελή για την κοινωνία δράση και συμπεριφορά. Τέτοια ούτε επικαλείται ο κατηγορούμενος, ούτε προέκυψε από τη διαδικασία».

Για το δεύτερο ελαφρυντικό, ο κ. Λακαφώσης είπε, ότι καλή συμπεριφορά μετά την πράξη έχει νόημα και ουσία, όταν εκδηλώνεται υπό καθεστώς προσωπικής ελευθερίας και όχι υπό καθεστώς περιορισμού και εν συνεχεία υπό καθεστώς περιοριστικών όρων.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «προσπάθεια δημιουργίας καλής εικόνας», που δεν πρέπει να αποδεχθεί το δικαστήριο, την προσφορά αίματος για πεντάχρονο παιδί, στην οποία προέβη ο Σαραλιώτης στο διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στην Άμφισσα.

Η «αυλαία» στην πολύκροτη δίκη αναμένεται να πέσει σε λίγη ώρα με την ανακοίνωση των ποινών που θα επιβληθούν στους δύο ειδικούς φρουρούς. 

Η απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο τον ειδικό φρουρό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία σε βάρος του, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η μητέρα, η αδελφή και ο πατέρας του Αλέξη, που έφυγε βίαια και πρόωρα από τη ζωή από τη σφαίρα του Επαμεινώδα Κορκονέα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καταδίκη του ειδικού φρουρού, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αφού δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η τελευταία ημέρα της δίκης στην Άμφισσα γίνεται σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο της πρόκλησης επεισοδίων.Η αδελφή και ο πατέρας του άτυχου ΑλέξηΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Άμφισσα


ΠΗΓΗ: