Είδε …ΑΣΤΕΡΑκια στα πέναλτι και αποκλείστηκε η Ξάνθη!


Την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, πήρε ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος...
επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι της SKODA Ξάνθης με 4-2 και έκανε την πρώτη έκπληξη στον θεσμό.
Η διαφορά της μιας κατηγορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν αποτυπώθηκε στο γήπεδο της Καισαριανής, όπου η ομάδα του Νίκου Παντέλη, ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε πανάξια την πρόκριση.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Καισαριανής Εθνικός Αστέρας και Ξάνθη, καθώς τόσο ο Νίκος Παντέλης όσο και ο Γιώργος Παράσχος, προτίμησαν να ξεκουράσουν κάποιους από τους ποδοσφαιριστές τους.
Οι πολλές αλλαγές φαίνεται πως επηρέασαν περισσότερο τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν καλή παρουσία, την ώρα που στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο.
Η αρχή έγινε με ένα φάουλ του Χωριανόπουλου που μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος. Η καλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 
25’ όταν ο Βάσι- που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Παντέλη- βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Χωριανόπουλου, η κεφαλιά του όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.
Μια κεφαλιά του Μπούγκα στο 
31’ που πέρασε πολλά μέτρα άουτ, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Παράσχου στο πρώτο μισό.
Πιο δυνατά και με καλύτερο ρυθμό μπήκαν και οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα. Ο Εθνικός Αστέρας είχε το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, όταν και απείλησε με την κεφαλιά του
 Βάσι στη συνέχεια η Ξάνθη ισορρόπησε και είχε ευκαιρίες με τους Μπούγκα και Σταθάκη.
Την μεγαλύτερη ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι την είχαν δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, όταν μετά από κούρσα του Λουάμο, ο τελευταίος έβγαλε παράλληλη σέντρα, το σουτ όμως του Βάσι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λυμπερόπουλου. Η Ξάνθη ισοφάρισε τα δοκάρια με σουτ του Μπούγκα στις καθυστερήσεις.
Στην παράταση δεν υπήρξε ρυθμός, οι δύο ομάδες κουράστηκαν και φυσιολογικά περίμεναν το σφύριγμα του Μάνταλου για να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.
Μπούγκα και Κιντάνα ήταν οι μοιραίοι για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου καθώς αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι, με την ομάδα της Καισαριανής να περνάει στην επόμενη φάση με 
4-2.
Εθνικός Αστέρας (Nίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Βάσι (98′ Φραντζεσκί), Άντονι, Παυλής (71′ Λουάμο)
Στον πάγκο οι: Γιαννιτσανάκης, Παλάσκας, Κάρσος, Παριανός,Ζαρογιάννης
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Μπούγκα, Σουάνης(76′ Κιντάνα), Μπεκαμέγκα (27′ Έλινγκτον), Μαρσελίνιο (62′ Φλίσκας)
Στον πάγκο οι: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας,Καθάριος
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)Βοηθοι: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Φώσκολου (Πειραιά)Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος»
(Πηγή) sport-fm.gr