Ένας κρητικός με επιτυχία στο Χόλυγουντ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/21E3354509A9CE926231D3C71B5E2C1B.jpgΟ Ζακ Γαλιφιανάκης έχει κλέψει την παράσταση


Βραβεύτηκε ως ο καλύτερος κωμικός ηθοποιός στα «Mtv Movie awards 2010», για την ερμηνεία του στην ταινία «Ηangover». Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής ηθοποιό, Ζακ Γαλιφιανάκη, ο οποίος κατάφερε, αν και σε ...δεύτερο ρόλο, να κλέψει την παράσταση στη νεανική αυτή κωμωδία του Τοντ Φίλιπς, που ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις το τρίτο τριήμερο προβολής της.

Και ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την επιτυχία του «Ηangover», ο Ζακ Γαλιφιανάκης προχωράει ακάθεκτος με τη νέα του ταινία, με τίτλο «It’s Kind of a funny story», που όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hollywood.greekreporter, ξεκίνησε από χθες η διανομή της στην Αμερική.

Η αρχή στον κόσμο της σόουμπιζ έγινε με την πρώτη του δουλειά, ως ηθοποιός, στη φαρσοκωμωδία του τηλεοπτικού δικτύου NBC, «Boston common», ενώ έχει κάνει και αρκετές εμφανίσεις ως σταντ-απ κωμικός. Στη συνέχεια πήρε ρόλους και σε αρκετές μεταμεσονύκτιες εκπομπές (Jimmy Kimmel Live) και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε κωμωδίες, μεταξύ αυτών στην ταινία «Τζακ ποτ στον έρωτα», με τους Κάμερον Ντίαζ και Άστον Κούτσερ, και την οσκαρική «Ταξίδι στην άγρια φύση», του Σον Πεν.

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης, μπορεί να μην μιλάει ελληνικά, δεν απαρνιέται όμως τις ελληνικές του ρίζες.

«Η σάτιρα είναι ελληνική, που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα, όπως κάθε λέξη με υψηλό και πνευματικό περιεχόμενο. Θα μπορούσα να κάνω ολόκληρο σόου, χρησιμοποιώντας ελληνικές λέξεις από το λεξικό της αγγλικής γλώσσας, που όπως μαθαίνω “δραπετεύουν” από το λεξιλόγιο των ελληνοπαίδων που αμερικανίζουν...», έχει πει ο ίδιος.

Πηγή: cretalive.gr