ΒΙΝΤΕΟ! Παγκόσμια κινητοποίηση για τη «σφαγή» δελφινιών

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C5441F2789772FE68430DF6CBBB20A15.jpgΔΕΙΤΕ: Τη σφαγή δεκάδων θηλαστικών

Στις 14 Οκτωβρίου η διεθνής κοινότητα αντιδρά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από πρεσβείες και προξενεία της Ιαπωνίας ανά τον κόσμο.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε που ξεκίνησε το καθιερωμένο εξάμηνο κυνήγι δελφινιών στην περιοχή Taiji της Ιαπωνίας και μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν οδηγηθεί σε σφαγή περίπου ... 35 σταχτοδέλφινα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των δελφινιών που επιλέγονται για ενυδρεία και ζωολογικά πάρκα ανά τον κόσμο.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου πλήρωμα της ακτιβιστικής ομάδας Sea Shepherd Conservation Society βρίσκεται ως παρατηρητής στην περιοχή και μεταδίδει καθημερινά εικόνες και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί. Στο πλαίσιο συνεργασίας που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη, το Αρχιπέλαγος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με μέλη της Οργάνωσης Sea Shepherd και ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τη δράση τους στο θέμα της σφαγής των δελφινιών τόσο στη Ιαπωνία, όσο και στα νησιά Φερόε.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στην περιοχή Taiji της Ιαπωνίας είναι ιδιαίτερα τεταμένη με καθημερινές αντεγκλήσεις και κυνηγητά μεταξύ ψαράδων - ιαπωνικής ακτοφυλακής και ακτιβιστών (που έχουν συρρεύσει από όλον τον κόσμο).