Αυστραλία- Η υπόθεση Θεοφάνους παραμένει στην επικαιρότητα

http://www.ota.gr/media/250px/GLA/62d8f1d156a7b6700832ee9636668f0e.jpg 
Στην υπόθεση του ομογενούς πρώην υπουργού της Βικτώρια Φάνου Θεοφάνους, τον οποίο είχε κατηγορήσει για βιασμό μια ελληνίδα γυναίκα, αναφέρονται δημοσιεύματα της εφημερίδας Herald Sun και του δικτύου ABC.


Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνους, η γυναίκα που τον είχε κατηγορήσει...
καταδικάστηκε πρόσφατα από δικαστήριο της Ελλάδας σε δύο έτη φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του ομογενή πρώην υπουργού.


"Η ποινή πιθανότατα δε θα εκτελεστεί. Υπήρξε άμεσα προσφυγή, που θα εκδικαστεί αργότερα", δήλωσε ο κ. Θεοφάνους προσθέτοντας ότι σκοπός του δεν είναι η εκδίκηση, αλλά η δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις του κ. Θεοφάνους προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειας της κατηγορούμενης που υποστήριξαν ότι η γυναίκα δεν θα φυλακιστεί. Μάλιστα ο πατέρας της δήλωσε πως ο κ. Θεοφάνους είναι αυτός που έπρεπε να πάει φυλακή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοφάνους ήταν πανίσχυρος υπουργός στη Βικτώρια όταν μια γυναίκα που ζει στην Ελλάδα τον κατηγόρησε ότι την είχε βιάσει πριν δέκα χρόνια μέσα στο πολιτειακό κοινοβούλιο.

Το κατηγορητήριο κατέρρευσε και ο κ. Θεοφάνους αθωώθηκε αλλά η υπόθεση αυτή στάθηκε αρκετή να παραιτηθεί από υπουργός και στο τέλος να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει και την πολιτική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ