«Σε λίγο θα πληρώνουμε για να παίζουμε»

http://www.im2.yupi.gr/y2/400_solwmou6_medium.jpg 


Η Σολωμού μιλάει για την κρίση που έχει χτυπήσει και τους ηθοποιούς


Ηθοποιός μπορεί να σημαίνει φως, η οικονομική κρίση όμως δεν κάνει διακρίσεις και πλήττει το επάγγελμά του, με την ίδια σφοδρότητα που πλήττει όλους μας.

Η εκκωφαντική έλλειψη τηλεοπτικών παραγωγών, οι θεατρικές παραστάσεις που μειώνονται συνεχώς, τα χρέη των επιχειρηματιών που διογκώνονται δεν προοιωνίζονται μία ευχάριστη χειμερινή σεζόν για τους Έλληνες ηθοποιούς.

«Σε λίγο θα πληρώνουμε για να παίζουμε σε σίριαλ», λέει η Μαρία Σολωμού, μιλώντας στο VETO, αφού, μολονότι δεν έχει ακόμη εισπράξει την αμοιβή της για τα περσινά επεισόδια της «Ονειροπαγίδας», ξαναγυρίζει στα πλατό.

«Στην αρχή δεν ήθελα να το κάνω. Η αδικία είναι ...τόσο μεγάλη, που σε κάνει να λες: δεν θέλω ρε αδελφέ! Προτιμάω να μείνω δύο σεζόν εκτός... Επέστρεψα όμως και από συναδελφική αλληλεγγύη... Σήμερα όσοι έχουμε δουλειά να κάνουμε τον σταυρό μας. Αυτό που με παρηγορεί είναι πως η κρίση δεν χτύπησε μόνο τους ηθοποιούς. Όλοι... βράζουμε στο ίδιο καζάνι...», συνεχίζει η Μαρία Σολωμού.

Και αν αυτά αφορούν στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της περσινής χρονιάς, τι γίνεται, άραγε, με άλλα τηλεοπτικά σίριαλ που δεν έχουν την ίδια εμπορική επιτυχία και εφέτος μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, ή με τις θεατρικές παραγωγές;