Βρέθηκε σώο το παιδάκι του AMBER ALERT!

http://www.newsit.gr/files/Image/13-10-10/resized/ALI_330_355.jpgΕυχάριστη εξέλιξη στην υπόθεση του 11χρονου, που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα από τα Ανώγεια...


Ο μικρός ειδοποίησε το μεσημέρι ότι βρίσκεται στην Πάτρα και ότι έφυγε από τα Ανώγεια για να βρει ένα φίλο του, που πριν από λίγες μέρες είχε αναχωρήσει από το χωριό για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του ειδοποιήθηκε το σύστημα γενικής επιφυλακής και ειδοποίησης σε όλη την Ευρώπη, AMPER ALERT, για παιδιά που εξαφανίζονται.

Ο 11χρονος Ρεζάι Αλί Ρεζά, είναι ένα από τα 25 παιδιά που φιλοξενούνται στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανήλικους πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, εφημέριος στα Ανώγεια, όλα τα παιδιά τα έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, στην οποία συμμετέχουν ενεργά, παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο των Ανωγείων και για όσα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν υπάρχει δάσκαλος που με ιδιαίτερα μαθήματα τα εκπαιδεύει.