Η κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο Maria Guleghina στην Αθήνα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο Maria Guleghina (Μαρία Γκουλέγκινα) έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να δώσει το πρώτο προσωπικό της ρεσιτάλ, στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Ρωσίδα ντίβα επισκέπτεται τη χώρα μας μετά ...

...τις θριαμβευτικές της εμφανίσεις ως «Τουραντό» στην «Αρένα ντι Βερόνα» και ως «Τόσκα» στην Όπερα της Ζυρίχης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η «Καβαλερία Ρουστικάνα» στη Νέα Υόρκη.

Η Maria Guleghina είναι μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Έχει ξεχωρίσει για τις ερμηνείες της σε δραματικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Εξάλλου και η εμφάνισή της στη χώρα μας, το 2007, στη Λυρική Σκηνή, στο «Ναμπούκο», πραγματικά εντυπωσίασε.


Το ταλέντο της διαφάνηκε από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Έναν χρόνο μετά το επίσημο ξεκίνημά της στην Κρατική Όπερα του Μινσκ, βρέθηκε στο πλευρό του Λουτσιάνο Παβαρότι.


Από τότε μέχρι σήμερα κατάφερε να ερμηνεύσει τους πιο σημαντικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου όπως η Αΐντα, η Νόρμα, η Λαίδη Μάκμπεθ κ.ά. στα πιο φημισμένα θέατρα του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κόβεν Γκάρντεν, η Όπερα του Παρισιού κ.ά. Ειδικά η εξαιρετική ερμηνεία της στην «Τόσκα» του Βέρντι την ανέδειξε ως ιδανική ερμηνεύτρια του μεγάλου συνθέτη με τις κριτικές να κάνουν χαρακτηριστικά λόγο για «τη Ρωσίδα σοπράνο που στις φλέβες της κυλά ο Βέρντι».



Συνεργασίες


Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ερμηνευτές και αρχιμουσικούς, όπως ο Λουτσιάνο Παβαρότι, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο Ρικάρντο Μούτι, ο Ζούμπιν Μέτα κ.ά.


Για την πλούσια αυτή καλλιτεχνική της δραστηριότητα έχει τιμηθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της όμως βρίσκει πάντα χρόνο να εκφράσει τις κοινωνικές της ευαισθησίες.


Είναι επίτιμο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unicef.



Άριες και ιταλικά τραγούδια


Στο ρεσιτάλ της στην Αθήνα η Μαρία Γκουλέγκινα θα παρουσιάσει άριες από γνωστές όπερες, καθώς και μια επιλογή από ιταλικά τραγούδια συνοδευόμενη στο πιάνο από τον μόνιμο συνεργάτη της στη Σκάλα του Μιλάνου, Μασιμιλιάνο Μπούλο.