Η e-λλάδα, 10η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως!


Πρότυπο διαφάνειας και οικονομικής σταθερότητας αποτελεί η χώρα μας στο ...

... δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο κάθε πολίτης μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην οικονομία, την πολιτική και τον στρατό !

Είναι η 10η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως, τα κρατικά ταμεία της είναι γεμάτα σε αποθέματα χρυσού, η άρτια οργάνωσή της γίνεται αντικείμενο μίμησης από άλλες χώρες και οι πολιτικοί της τιμωρούνται διά της... αφάνειάς τους αν δεν πραγματοποιήσουν ό,τι υπόσχονται!

Ποια είναι; Μα, η... Ελλάδα! Ή για να ακριβολογούμε, η... εικονική Ελλάδα του eRepublik, του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού στρατηγικής. Η e-λλάδα, 10η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως

Σ’ αυτό απεικονίζεται ο εικονικός κόσμος -αντιγραφή του πραγματικού- με το όνομα New World, ενώ ο κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στον οικονομικό τομέα (ως επιχειρηματίας), στα πολιτικά (μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την προεδρία ενός κόμματος) και στον στρατό. Δημιουργοί του on line παιχνιδιού είναι οι ρουμανικής καταγωγής Τζορτζ Λεμναρού και Αλέξις Μποντέ, δυο παιδιά-θαύματα που εργάζονται στον υπέροχα πολύπλοκο ηλεκτρονικό κόσμο.

Η συμμετοχή για κάποιον παίκτη είναι δελεαστική, καθώς έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας σε μια τεράστια εικονική κοινότητα, να εκπληρώσει τους οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς του στόχους και γενικά να ακολουθήσει μια παράλληλη εικονική ζωή.

Ο ηλεκτρονικός πλανήτης New World αποτελείται από 61 e-χώρες με κοινό πολίτευμα αυτό της Προεδρικής Δημοκρατίας των ΗΠΑ. Σε κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστό νόμισμα, ο χρυσός χρησιμοποιείται για τις ανταλλαγές νομισμάτων και θεωρείται μέσο σύγκρισης τιμών για αγορές διαφορετικών χωρών, ενώ οι εκλογικές αναμετρήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε 25 του μήνα!

Η εικονική Ελλάδα συναλλάσσεται με δραχμές, έχει πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη και στην πολιτική σκηνή της συμμετέχουν συνολικά έξι κόμματα. Πριν από ένα χρόνο έληξε η πολεμική εμπλοκή της με την Τουρκία, ενώ δυο ημέρες μετά την ίδρυση της συμμαχίας PEACE (26/8/2008) ενεπλάκη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο... Οχι και λίγα για ένα παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο τον Νοέμβριο του 2007.


Λέτε να μπορούμε έστω και ηλεκτρονικα να διαπρέψουμε; Η ιστορία θα δείξει..