«Σέχτα Επαναστατών» ``δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...`` προτείνει να λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Επίδειξη ισχύος κάνει η «Σέχτα Επαναστατών» μέσω της προκήρυξης με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με την ...
...Αντιτρομοκρατική, καθώς μαζί με το επτασέλιδο κείμενο υπάρχει και μια φωτογραφία με τον οπλισμό που διαθέτουν.

Στον οπλισμό περιλαμβάνονται τρία καλάσνικοφ, 12 πιστόλια, ένα περίστροφο και ένα ημιαυτόματο.
Τα όπλα είναι μάλιστα τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν το οπλοστάσιο της «17 Ν», όπως το εμφάνιζε τότε η οργάνωση.
Επιπλέον, στην προκήρυξή της η «Σέχτα Επαναστατών» εξηγεί πώς δημιουργήθηκε, ενώ αναφέρεται και στους τελευταίους 13 μήνες «σιωπής» πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά ήταν στο στάδιο της αναβάθμισης της δράσης που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις.
«Περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερώθηκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και αναφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, στην προκήρυξη σημειώνεται ότι «έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης, του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη».
Όπως εξηγεί ο συντάκτης της προκήρυξης, ο βασικός λόγος της δολοφονίας ήταν «η κυρίαρχη θέση που κατείχε (ο δημοσιογράφος) στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας».
Σε αυτό το σημείο η προκήρυξη αναφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες.
Για τα blog, επισημαίνεται ότι μπορεί αυτού του είδους η δημοσιογραφία να τοποθέτησε ως στόχο τον Σωκράτη Γκιόλια, η πράξη τους όμως «δεν έχει να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των blogs, καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και τη θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας, εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών, αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης».
Υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι ήθελαν το δημοσιογράφο μόνο του, αλλά όχι μέσα στο σπίτι, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαν να πάθει κακό η σύζυγός του και το παιδί του, γιατί όπως λένε «ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα».
Σε άλλο σημείο της προκήρυξης ο συντάκτης απευθύνεται στους αυτόπτες μάρτυρες λέγοντας: «Συμβουλεύουμε και όλους τους αυτόπτες μάρτυρες η απάντησή τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία ``δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...``. Οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό».
Για τους επόμενους στόχους, στρέφονται εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας, ενώ εξαπολύουν απειλές και κατά εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις φυλακές.
Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο συντάκτης της προκήρυξης είναι πιθανόν να είναι ο ίδιος που είχε γράψει την πρώτη προκήρυξη της οργάνωσης μετά τις επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού και τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Τέλος, σε απάντηση του σημείου της προκήρυξης, όπου ο συντάκτης της αναφέρει ότι συνόδευαν τον Σωκράτη Γκιόλια δύο αστυνομικοί, από το Αρχηγείο της Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι «πράγματι, ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από δύο μοτοσικλέτες τον τελευταίο καιρό, τη μία από τις οποίες οδηγούσε ιδιώτης, ενώ η άλλη ανήκει σε αστυνομικό».
Για τον αστυνομικό, από το Αρχηγείο διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου αλλά δεν συνόδευε το δημοσιογράφο με εντολή της υπηρεσίας του, ενώ δεν ήταν ενήμερη ούτε η Αστυνομία, ούτε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Ο αστυνομικός, ο οποίος εντοπίστηκε και ρωτήθηκε από τους προϊσταμένους του, δήλωσε ότι πρόσφερε εξυπηρέτηση στον Σωκράτη Γκιόλια λόγω παλιάς φιλίας μεταξύ τους από το χώρο του αθλητισμού.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ