Επιπλέον φορολόγηση στους υπέρβαρους!

Πω Πω ! πως πάχυνα έτσι !

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή, Μάρκο Βάντερβιτς όσοι επιβαρύνονται από παραπανίσια κιλά, λόγω του ότι επιβαρύνουν και το σύστημα Υγείας, ...
θα πρέπει να φορολογούνται περισσότερο από τους υπόλοιπους!
Για την ακρίβεια δήλωσε: "Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά κατά πόσον τα υπέρογκα κόστη με τα οποία επιβαρύνεται ο τομέας της Υγείας, όπως για παράδειγμα από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού και τις παθήσεις που σχετίζονται με αυτήν, μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλονται επί μονίμου βάσεως από το κράτος. Πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο για όσους παραμένουν υγιείς φροντίζοντας τη διατροφή τους να πληρώνουν για όσους ανεβάζουν τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες με το να είναι υπέρβαροι. Όσοι εις γνώση τους ζουν ανθυγιεινά θα πρέπει να αναλαμβάνουν την οικονομική ευθύνη του τρόπου ζωής τους" .
Ο λεπτεπίλεπτος λάτρης της γυμναστικής, κ. Βάντερβιτς θεωρεί πως προκειμένου το κράτος να ανακάμψει και να βγει από την οικονομική κρίση πρέπει οπωσδήποτε να συμβάλλουν οι παχύσαρκοι και τα έσοδα να οδηγούνται κατευθείαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 



Στατιστικές αποκάλυψαν πως περίπου εννέα εκατομμύρια Γερμανοί ανήκουν στην κατηγορία των υπέρβαρων και πως το ποσό για την θεραπεία ασθενειών που οφείλονται σε υπερβολικό βάρος ανέρχεται περίπου στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Η Ένωση Γερμανών Δασκάλων κατέθεσε μια πρόταση προκειμένου να ελέγχεται σε καθημερινή βάση το βάρος των μαθητών και όσοι κρίνονται υπέρβαροι να εισάγονται σε κλινικές. Το κόμμα της αντιπολίτευσης, με αρχηγό τον Καρλ Λάουτερμπακ, χαρακτήρισε την πρόταση "ηλίθια", φυσικά απορρίπτοντας την.

πηγή : mediasoup