Δένδιας: Ευθύνη της δικαιοσύνης οι υποθέσεις Ξηρού-Σακκά

Για απόπειρα ενοποίησης των δυνάμεων της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην... εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό».

«Έχει δημιουργηθεί μια ώσμωση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το βαρύ έγκλημα και αυτά όλα απειλούν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστέψαμε γύρω στο 2002 ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο της τρομοκρατίας . Αυτό δεν ήταν αλήθεια. Η λάθος αυτή εντύπωση επέτρεψε στο ελληνικό κράτος να χαλαρώσει τις άμυνες του, τη προσπάθεια με τα αποτελέσματα που σήμερα βλέπουμε», τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι η ελληνική κοινωνία πολλές φορές σε στιγμές κρίσης, αλλά και ορισμένες φορές εκτός κρίσης, δείχνει μια ιδιόρρυθμη ανοχή στο φαινόμενο. Τουλάχιστον ένα μέρος της κοινωνίας. Αν θέλετε, μια ανοχή στη βία, μια ιδιαίτερα λανθασμένη θέση που δημιουργεί προβλήματα στη χώρα», σημείωσε επίσης.

Για τον Κώστα Σακκά

Όσον αφορά τον φυγόδικο Κώστα Σακκά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «όταν πολλές φορές παρέρχεται το 18μηνο, που είναι το ακρότατο όριο της συνταγματικής προθεσμίας κράτησης, και η Δικαιοσύνη δεν έχει εκδώσει απόφαση, είναι λυπηρό».

Στη συνέχεια, έστειλε μήνυμα στον Σακκά λέγοντας: «Πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει, και αυτό το λέω ως πατρική συμβουλή, είναι να επιστρέψει αμέσως».

Για τον Χριστόδουλο Ξηρό

Για την υπόθεση Ξηρού, τόνισε ότι είναι προφανές ότι λειτούργησε λανθασμένα το σύστημα και του έδωσε άδεια και πρόσθεσε λέγοντας ότι «η αστυνομία παρακολουθεί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Όταν η δικαστική αρχή αποφανθεί ότι κάποιος δεν είναι ύποπτος φυγής, η αστυνομία δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται να παρακολουθεί. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί παρακράτος».