Πού κλείνει η συμφωνία για το φυσικό αέριο

Πάνω από τα 400 – 410 δολάρια τα 1000 ΚW φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί η τελική τιμή του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η χώρα μας από την Ρωσία. Ο βασικός στόχος, που ήταν να πέσει κάτω από ...τα 400 δολάρια, τελικώς, φαίνεται να απομακρύνεται.

Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον οι τελευταίες πληροφορίες. Πηγές, που φέρονται να έχουν γνώση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρουν ότι ο στόχος των 390 – 395 δολαρίων, εξαρχής, ήταν μαξιμαλιστικός.

«Κοντά σε αυτά τα επίπεδα προμηθεύονται αέριο από την Ρωσία οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν και αντίστοιχες αγορές. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δούμε αναλογικά και τη δική μας περίπτωση», επεσήμαναν. Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, που θα έχει τον τελικό λόγο και σε αυτό το θέμα, τηρείται σιγή ιχθύος. Αφήνεται να εννοηθεί ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει» και ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείονται και εκπλήξεις». Λεπτομέρειες πάντως δεν δίνονται.

Καλά – καλά ούτε στίγμα σχετικά με το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις. Πάντως, το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το θέμα με τον κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, ενδεχομένως να «λέει» πολύ περισσότερα απ” ό,τι πιστεύεται μέχρι τώρα.