Παιχνίδι με τη φωτιά και τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις,που θέλουν να μετατρέψουν και σε δύναμη καταστολής

“Σιδηρά πυγμή” θέλει να επιδείξει η κυβέρνηση και ειδικότερα η ΝΔ σ΄ ότι έχει να κάνει με αντιδράσεις εργαζομένων που κατά τη κρίση της ξεπερνούν τα όρια και δημιουργούν την εντύπωση ότι η χώρα είναι “ξέφραγο αμπέλι”, όπως... είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Το θέμα είναι ότι σ΄ αυτή την επίδειξη δύναμης φαίνεται ότι η κυβέρνηση ή κάποια στελέχη της επιφυλάσσουν σημαντικό ρόλο και για τις ΕΔ.

Η συζήτηση έχει ανοίξει από χθες με αφορμή τις τουλάχιστον παράδοξες αποφάσεις που προέκυψαν μετά από την εισβολή στο ΥΕΘΑ.

Η …Ζ’ ΜΑΚ “βαράει” σκοπιές στη πύλη του ΥΕΘΑ! Και διμοιρίες “χακί ματ” κατεβαίνουν στην Αθήνα για να εκπαιδεύσουν τους στρατονόμους να αντιμετωπίζουν διαδηλωτές.

Όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα παρά τις πολύ σοβαρές ενστάσεις που υπάρχουν και για τις δύο αποφάσεις. Όμως το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία δεν ευνοεί ούτε “επίδειξη σιδηράς πυγμής”, ούτε πολύ περισσότερο τη χρησιμοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο των ΕΔ σε οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση καταστολής.

Η πόλωση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνει διαρκώς και είναι βέβαιο ότι η εικόνα “χακί ματ” να δέρνουν δεν θα βοηθήσει πουθενά. Και μπορεί πολύ σωστά να επισημαίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής πλήθους θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά για την ασφάλεια στρατωτικών εγκαταστάσεων ,όμως κανείς δεν μπορεί και να το εγγυηθεί.

Δεν τα αναφέρουμε τυχαία όλα αυτά. Οι απόψεις για σκληρή στάση έναντι κινητοποιήσεων κυριαρχούν πλέον στη κυβέρνηση και στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο. Αυτό περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση στρατιωτικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ενώσεις ή σωματεία και οργανώνουν κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να οδηγήσει εκτός στρατεύματος όσους -νομίμως- προχωρούν την υπόθεση της “οργανωμένης εκπροσώπησης” των στρατιωτικών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Σ΄ αυτό προσθέστε και τον μεγάλο εκνευρισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ,μετά από την εισβολή των εργαζομένων στο υπουργείο και το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

Είναι βέβαιο όπως έχει δείξει και αποδείξει η ιστορία ότι αυτές οι “επιχειρήσεις σιδηράς πυγμής” δεν είχαν ποτέ κανένα θετικό αποτέλεσμα. Όχι μόνο γι΄ αυτούς που τις είχαν υποστεί ,αλλά και γι΄ αυτούς που προσπάθησαν να τις επιβαλουν.

Καλό θα είναι οι υποστηρικτές αυτών των απόψεων να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις όταν εκφράζουν τις σκέψεις τους.

onalert.gr