Καλά νέα είχαν στην Τούμπα

Καλά νέα είχαν στην Τούμπα Ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν νίκησε την ΑΕΚ με 3-0. Τη χαρά της νίκης εντός των συνόρων την αγνοούσε για πέντε αγωνιστικές, αλλά το χθεσινό 3-0 επί του Παναιτωλικού δεν ήταν το μοναδικό καλό νέο της βραδιάς για τους 15.000 οπαδούς του, που βρήκαν τον ...
δρόμο για την Τούμπα, παρά το τσουχτερό κρύο και την απογοήτευση.

Ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, δεν άφησε περιθώρια στον Παναιτωλικό, πέτυχε τρία γκολ κι έφτασε σε μια άνετη νίκη, αν και ο Ρουμάνος είπε ότι «θα περίμενα περισσότερα, αλλά μετά το 3-0 έφυγε η πίεση και χωρίς αυτήν δεν παίζεις ποδόσφαιρο».

Χθες το βράδυ, ο Μπόλονι έριξε στα βαθιά τον Κώστα Σταφυλλίδη από την ομάδα νέων, καθώς του έλειπαν Λίνο και Λεονάρντο, ο πιτσιρίκος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, δημιούργησε το δεύτερο γκολ, πρόσφερε χαμόγελο στην Τούμπα, με τον προπονητή του να επισημαίνει ότι «έδειξε καλά στοιχεία», ωστόσο τον προσγείωσε λέγοντας πως «πρέπει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, αλλά να μάθει πράγματα στην τακτική».

Στα καλά νέα και η εμφάνιση του Σπαντάτσιο.

Καλό νέο και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ευστόχησε σε πέναλτι με την μπάλα να καίει! Ο Βιεϊρίνια μπορεί να γλίστρησε στην εκτέλεση, αλλά του βγήκε σε καλό, αφού έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να την πιάσει ο Μπλάζιτς κι αφιέρωσε το γκολ του στη νεογέννητη κόρη του.
Αυτό το πέναλτι η αλήθεια είναι πως έκανε πιο εύκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ χθες. Στο 6' ο Αντι απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή, είδε την κόκκινη κάρτα με υπόδειξη του βοηθού Σταθόπουλου, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε, ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα και το παιχνίδι δύσκολα θα άλλαζε μορφή.

Στο 42', βέβαια, στη μοναδική του αξιόλογη επίθεση, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να αγχώσει την Τούμπα, αλλά στο σουτ του Καμαρά η μπάλα βρήκε το σώμα του πεσμένου Μπαλάφα (ο Τεννές μίλησε για χέρι) και δεν πήγε στα δίχτυα. Ο Μπαλάφας, που ήταν εξαιρετικός και χθες ως στόπερ, με τον Μπόλονι να τον προτιμά από τον Κοντρέρας, που μάλλον έχει το μυαλό του στη Χιλή.
Στο δεύτερο ημίχρονο, τα δύο γρήγορα γκολ του Παπάζογλου και του Σπαντάτσιο απλά «καθάρισαν» μια ώρα νωρίτερα την... μπουγάδα, όπως παραδέχτηκε κι ο Τεννές.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ
Πριν καν ενηλικιωθεί, ο γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου 1993 Κώστας Σταφυλλίδης πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Τούμπα. Ο διεθνής με την Εθνική Νέων αριστερός μπακ, όχι απλά έπαιξε, αλλά κέρδισε την εντυπώσεις, δείχνοντας πως είναι ένας... κανονικός ποδοσφαιριστής.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΟΚ: Με ΚΕΡΚΥΡΑ (εντός), στις 26/11, με ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (εκτός), στις 4/12, με ΑΤΡΟΜΗΤΟ (εντός), στις 10/12
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με ΑΕΚ (εντός), στις 26/11, με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εκτός), στις 3/12, με ΟΦΗ (εντός), στις 11/12

ΤΟ ΦΙΛΜ
6'. Κόρνερ του Γκαρσία, κεφαλιά του Βιεϊρίνια, ο Αντι απέκρουσε ε το χέρι πάνω στη γραή. Πέναλτι κι αποβολή.
7. ΓΚΟΛ! Αν και γλίστρησε στην εκτέλεση, ο Βιεϊρίνια ευστόχησε και άνοιξε το σκορ.
24. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Μπλάζιτς απέκρουσε σωτήρια στη γωνία του.
42. Από πάσα του Κουτρουάνου, ο Κααρά σούταρε από κοντά, αλλά η πάλα βρήκε το σώα του πεσένου στη ικρή περιοχή Μπαλάφα και χάθηκε η οναδική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό.
44. Σουτ του Φωτάκη από 20 έτρα, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
51. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τετ-α-τετ τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Μπλάζιτς.
53. ΓΚΟΛ! Ο Σταφυλλίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά κι ο Παπάζογλου ε κεφαλιά πέτυχε το 2-0.
55. ΓΚΟΛ! Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τετ-α-τετ τον Σπαντάτσιο, ο Ετζεγκουέλε έκοψε, αλλά ο Βραζιλιάνος ε δεύτερη προσπάθεια έστειλε την πάλα στα δίχτυα για το 3-0.
65. Σέντρα του Γεωργιάδη, προβολή του Αθανασιάδη, λίγο δίπλα από το δοκάρι.
πηγη: