Απολύει την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ο Γ. Καμίνης ;

Στο Πειθαρχικό στέλνει τους εργαζόμενους στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ο Γ. Καμίνης επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αναρτώντας μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανά τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να...
γίνει προκαταρκτική έρευνα για τη συμπεριφορά των μελών της Φιλαρμονικής, την οποία θα διενεργήσει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εργαζομένων στη Φιλαρμονική με τον δήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του δήμου, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής τόνισαν ότι οι μαύρες κορδέλες ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσής τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραματική μείωση των αποδοχών τους, αλλά και για το ότι η επισφάλεια παραμένει ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης τους ενημέρωσε ότι εμμένει στην απόφασή του για έρευνα και Πειθαρχικό που θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας πριν να είναι αργά για τον ίδιο και την παράταξή του καλεί τον Γ. Καμίνη η "Ανοιχτή Πόλη", καταγγέλλοντάς τον ότι συνεχίζει να λειτουργεί "όχι ως δήμαρχος όλων των Αθηναίων, ως όφειλε, αλλά ως υπάλληλος της κυβέρνησης και της τρόικας". "Η δημοτική αρχή συνεχίζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, δεν αντιλαμβάνεται ότι και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του δήμου είναι μέρος της κοινωνίας που δοκιμάζεται, που διαμαρτύρεται και αντιστέκεται, με κάθε τρόπο απέναντι στην αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης" τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Ανοιχτή Πόλη". Σημειώνει ακόμη ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειές της, ώστε να υπάρξει μια άλλη πολιτική στον δήμο και στη χώρα.
πηγη: