Με «σπαστά ελληνικά» ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου- Δείτε το Βίντεο

Με ήρεμους τόνους και σχολιασμό για τα πολιτικά γεγονότα που ταλανίζουν την χώρα ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Ευπίδης άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου χθες Παρασκευή στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Ολύμπιον.

Στους ίδιους τόνους, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ και Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τόνισε την...
επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί ο πολιτισμός σε τόσο δύσκολους καιρούς και ανακοίνωσε την δημιουργία Ταινιοθήκης στην Θεσσαλονίκη αλλά και διεύρυνσης του προγράμματος του Φεστιβάλ με δρώμενα όλον τον χρόνο.

Απολαυστικός ο Alexander Pane ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης που με την ταινία του Οι Απόγονοι ξεκίνησε και επίσημα το Φεστιβάλ. Ο Pane δεν παρέλειψε να τονίσει -με σπαστά ελληνικά- την στήριξη του Φεστιβάλ στα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα και την χαρά του ως  Έλληνας να στηρίξει και ο ίδιος με την σειρά του την πατρίδα του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να συστήσει και τα δεκατρία του ξαδέρφια που βρισκόταν στην αίθουσα ταξιδεύοντας από Αθήνα και Αίγιο για να τον στηρίξουν. Η προβολή που ακολούθησε επιβεβαίωσε τις διθυραμβικές κριτικές του διεθνούς τύπου για το τελευταίο εγχείρημα του Pane, με έναν πραγματικά συγκλονιστικό George Clooney ίσως στον καλύτερο μέχρι στιγμής ρόλο της καριέρας του.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την βραδιά στα παρακάτω βίντεο

πηγη