Έχασε την πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι

Έχασε την πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι
Έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία για τον κρατικό ισολογισμό.

Μπορεί ο κρατικός ισολογισμός να εγκρίθηκε με 308 ψήφους, αλλά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι δεν έχει πια την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.


Στην κρίσιμη ψηφοφορία συμμετείχαν ...309 βουλευτές, εκ των οποίων ένας απείχε. Οι υπόλοιποι 321- συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της βουλής- δεν πήραν καθόλου μέρος στην διαδικασία, ενώ 11 βουλευτές της κεντροδεξιάς "γύρισαν πλάτη" στον ιταλό πρωθυπουργό.

Ο Καβαλιέρε ζήτησε να δει αναλυτικά την λίστα με τα ονόματα ώστε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ποιοι ήταν "οι προδότες".

Το αποτέλεσμα φέρνει σε δεινή θέση τον ιταλό πρωθυπουργό, αφού ο αριθμός 308 δεν είναι ικανός για να εγγυηθεί την επιβίωσή του και ήδη ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ζήτησε από τον Καβαλιέρε να παραιτηθεί, εφόσον "πιστοποιήθηκε" ότι η κυβέρνηση δεν είναι πλέον η πλειοψηφούσα δύναμη στο κοινοβούλιο. Προηγουμένως ο Ουμπέρτο Μπόσι, σημαντικός εταίρος του Μπερλουσκόνι και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, τον κάλεσε να παραιτηθεί και να δώσει την σκυτάλη στον Αντζελίνο Άλφανο, γενικό γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Pdl.

πηγη: