Ισοπαλία σε σούπερ ντέρμπι

Ένα από τα ωραιότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών έγινε στο Νέο Φάληρο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, σε ένα ματς που χόρτασε τον κόσμο θέαμα! Ο ΠΑΟ προηγήθηκε με τον Ζέκα και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Τζιμπούρ. Αριστη η διαιτησία του Γιάχου.

Καταπληκτικό παιχνίδι στο ...
γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν από έναν βαθμό στο κλασικό ντέρμπι (1-1), αλλά ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που παρακολούθησε.

Δύναμη, πάθος, ευκαιρίες και ωραία γκολ είδαν οι θεατές στο γήπεδο και οι φίλοι του ποδοσφαίρου από την τηλεόραση. Επιπρόσθετα, ουδείς μπορεί να μιλήσει για τη διαιτησία του Γιάχου, γιατί ο ρέφερι τα πήγε περίφημα και κράτησε το παιχνίδι και τις ισορροπίες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ντέρμπι, προηγήθηκε στο σκορ και θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Τότε, ήταν καλύτερος και οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν αιφνιδιαστεί. Αντίθετα, στη συνέχεια και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, έχασε ευκαιρίες, ήταν πολύ ανώτερος, πίεσε, ενώ ο Καπίνο έκανε μια απόκρουση που θα συζητηθεί για πολύ καιρό. Μπράβο σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια και το θέαμα που πρόσφεραν.

Στο 17' ο Κουίνσι ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο, έβγαλε την ασίστ στον Ζέκα και 0-1!
Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά την εστία του Μέγιερι στο 29', αλλά το σουτ του Λέτο σταμάτησε στο δοκάρι του Μαγυάρου γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Στο 34' σουτ του Φουστέρ βρήκε το δοκάρι, στην καλύτερη ως τότε στιγμή του Ολυμπιακού. Το 1-1 έγινε στο 47', όταν ο Μακούν άνοιξε στον Μιραλάς, ο επιθετικός ελίχθηκε από τα αριστερά, έβγαλε την άριστη πάσα και ο Τζιμπούρ ισοφάρισε από κοντά. Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 65' ο Μιραλάς σε τετ-α-τετ αστόχησε σε καταπληκτική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός αμέσως μετά, στο 69' κυνήγησε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μέγιερι ενστικτωδώς έδιωξε σουτ του Κουίνσι. Και στο 83' ο Καπίνο με υπέροχη εκτίναξη απέκρουσε σουτ από πολύ κοντά του Φουστέρ!

Καλύτερος του Ολυμπιακού ο Μακούν. Μετά τον τραυματισμό και την αντικατάστασή του, έπεσε ο ρυθμός των γηπεδούχων. Από τους «πράσινους» του Φερέιρα που έμειναν όρθιοι σε μια έδρα «φωτιά», ξεχώρισε ο Κουίνσι και ο Καπίνο για την ψυχραιμία και την απίστευτη απόκρουσή του προς το τέλος του ντέρμπι.

Διαιτητής : Γιάχος.

Κίτρινες:Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μιραλάς, Καπίνο.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ(46' Γέστε), Μακούν(75' Πάντελιτς), Μοντέστο, Φουστέρ(87' Αμπντούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος(85' Καραγκούνης, 90' Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον(65' Βύντρα), Λέτο, Κατσουράνης.
πηγη: