Ο πρίγκιπας περιμένει την κυβέρνηση και ο Τσάκας υπόσχεται... Ροναλντίνιο

Την ώρα που ο Βλάσης Τσάκας υπόσχεται μετεγγραφή Ροναλντίνιο μόλις έρθει στα πράγματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ κάνει ανοιχτό κάλεσμα στην κυβέρνηση. 

Ο Σαουδάραβας...
υποψήφιος μεγαλομέτοχος των “πρασίνων” καλεί την Πολιτεία να τηρήσει τη δέσμευση Γερουλάνου ότι θα αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει σε όποιον δεν έχει υπηκοότητα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασχοληθεί με τα ιδιοκτησιακά αθλητικής ανώνυμης εταιρείας.
 

Στο μήνυμά του, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ εξήγησε ότι οι θρησκευτικές υποχρεώσεις, αλλά και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν του επέτρεψαν να έρθει στην Αθήνα και να πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους της ομάδας τις νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Ακόμα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, υπογράμμισε ότι περιμένει την αλλαγή του ισχύοντος νόμου, ώστε με το τέλος του οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ να καταθέσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συμφωνηθεί. 
 
Φυσικά, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ντέρμπι (αφού ούτως ή άλλως στο μήνυμα αναφέρει τον Παναθηναϊκό ως “η ομάδα μας”). Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους παίκτες και υποσχέθηκε πριμ, το ύψος του οποίου θα γίνει γνωστό μόλις φτάσει στην Ελλάδα.
 
Νωρίτερα, ο Βλάσης Τσάκας υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας όχι μόνο θα έρθει αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ετοιμάζει μετεγγραφική "βόμβα" για τον Ιανουάριο. Όπως δήλωσε στον Sentra FM: "Είναι ένα μεγάλο όνομα, από τα κορυφαία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ευελπιστούμε ότι μετά τις 17 του Δεκέμβρη να τον έχουμε κοντά μας".
 
Λίγο αργότερα μάλιστα μιλώντας στον sport-fm.gr αποκάλυψε και το όνομα: Ροναλντίνιο! Τον 31χρονο Βραζιλιάνο σταρ που έπειτα από 10ετή καριέρα στην Ευρώπη (Παρί ΣΖ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν) επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίζεται στην Φλαμένγκο. "Εχουμε κλείσει τον Ροναλντίνιο και ο Βραζιλιάνος έρχεται στις 17 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα. Θα γίνει χαμός. Μιλάμε για μεγάλη μεταγραφή. Ο παίκτης έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό έλεγα ότι κάποιοι θα πηδήξουν από τις μάντρες. Τα χρήματα είναι πολλά και θα μπουν με σπόνσορα. Όπως, ακριβώς, έχει κάνει και η Μάντστεστερ Σίτι. Θέλω να με πιστέψετε. Γι’ αυτό τόσο καιρό έλεγα για μια μεγάλη μεταγραφή. Το κόστος θα είναι, συνολικά, γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Θα είναι ένα δώρο για τον Παναθηναϊκό πολύ μεγάλο.."
 
Σε ερώτηση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος, είπε: "Όλα πάνε μια χαρά. Είχαμε πει ότι θα τελειώναμε περίπου στις 21 του μήνα, αλλά βλέπω να μας πάρει τέσσερις – πέντε μέρες παραπάνω. Δυστυχώς, μας καθυστέρησαν, γι’ αυτό και δεν θα προλάβουμε στις 21. Θέλω να διαβεβαιώσω, όμως, τον κόσμο ότι όλα πηγαίνουν περίφημα. Λίγη υπομονή ακόμα…"
 
Πάντως, ακόμα και με τις επαφές σε τόσο προχωρημένο επίπεδο, ο Δημήτρης Γόντικας αναγκάζεται να κρατάει μικρό καλάθι, καθώς πιέζεται από μέλη του ΔΣ. Το θέμα της Arboris Capital μπορεί να μην προχωρά αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή, ώστε να λειτουργήσει ως σχέδιο β' σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στην περίπτωση του Σαουδάραβα.