Ζήτησε από τους παίκτες να πιέσουν «ψηλά» τον ΠΑΟ



Ο Νίκος Κωστένογλου δεν είχε στη χθεσινή προπόνηση λεπτό για ανάλυση των λαθών που οδήγησαν την ΑΕΚ στην ήττα στον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. 
Ενα 48ωρο πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής αρκέστηκε να πει ...
στους παίκτες του ότι «το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα ατομικά λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε» και αφοσιώθηκε στην προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» για τον αυριανό, μεγάλο, αγώνα!

Σε αυτό το ματς η ΑΕΚ θα παραταχθεί με... τη φόρμουλα του νικηφόρου αγώνα με τον Αρη. Συγκεκριμένα, ο «Κωστέ» προσανατολίζεται να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα, από τη στιγμή μάλιστα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο Κάλα.

Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές για το ντέρμπι ο προπονητής τους ζήτησε να πιέσουν «ψηλά» τον αντίπαλο, προκειμένου να του δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του.

Ο Ν. Κωστένογλου ήθελε να αφιερώσει πολλές ώρες για να αναλύσει στους παίκτες του το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τη «μέση και μπροστά», εκεί όπου οι Κουίνσι, Ζέκα και Λέτο έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και «μπερδεύουν» τις αντίπαλες άμυνες με το άναρχο παιχνίδι τους.

Ομως δεν τις έχει... ελέω Γιουρόπα Λιγκ!

«Είναι απίστευτο αυτό που μας συμβαίνει, να μην έχουμε μια ημέρα παραπάνω για να δουλέψουμε», έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο προπονητής, ενώ ο Αραμπατζής, μοιραίος για την ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λοκομοτίβ, δήλωσε: «Ηταν μεγάλο το λάθος που έκανα, αλλά το καλύτερο 'φάρμακο' για κάθε παίκτη που το κάνει είναι το επόμενο ματς»!

Στον τομέα της στατιστικής και των αριθμών, «μαύρη σελίδα» στην πολύχρονη ιστορία της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης συνιστούν τα 4.042 εισιτήρια που διατέθηκαν στον αγώνα με τη Λοκομοτίβ!

Η Ενωση κατέγραψε ένα ανεπανάληπτο αρνητικό ρεκόρ σε προσέλευση θεατών σ' ένα ευρωπαϊκό ματς, αφού η τελευταία φορά που ένιωσε την «παγωνιά» της εξέδρας ήταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια, με τη διαφορά ότι τότε είχαν κοπεί τα διπλάσια και πλέον εισιτήρια!

Ηταν 5 Νοεμβρίου του 2009, όταν είχαν καταμετρηθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, 9.717 θεατές, ένας αριθμός που κατείχε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα πρωτεία στη σχετική λίστα!